- Újdonságok
- Akciók
- Együttműködési ajánlat papír-, ajándék és bababoltoknak
- Könyvek nagyoknak
- Könyvek kicsiknek - gyerekeknek, fiataloknak, babáknak és mamáknak
- Életrajzok-memoárok
- Ókori vonatkozású könyvek
- Könyvek óvodapedagógusoknak
- Könyvek kutyásoknak
- Afrikai vonatkozású könyvek
- Arab vonatkozású könyvek
- Ázsiai vonatkozású könyvek
- Balkáni és mediterrán vonatkozású könyvek
- Latin-amerikai vonatkozású könyvek
- Orosz vonatkozású könyvek
- Skandináv és balti vonatkozású könyvek
- Cseh és szlovák vonatkozású könyvek
- Szlovák és cseh nyelvű könyvek
- Ezotéria, lelki egészség
- Retro - Életvidám seniorok
- Antikvárium
- Különleges könyvajánlataink
- Nem talál egy könyvet? Segítünk!
Szőlő és bor
A szőlőskertek tulajdonosai egyformán jó szőlészek és borászok s méltán büszkék vendégmarasztaló borukra vagy a lugasukra. Számukra a szőlő termesztése és a bor készítése elválaszthatatlan. Prohászka Ferenc ötlete tehát találkozott az olvasók, azaz a házikert-tulajdonosok igényével, és a siker nem maradt el.
Könyvét elsősorban a szőlőt kisebb területen termesztők részére írta, nem feledkezve meg a népszerű művek legfontosabb követelményeiről: világosan, egyszerűen és szemléltetően. A tartalom három fő témakörről: a csemege- és a borszőlő termesztéséről, a borászatról, valamint sokféle hasznos tudnivalóról szól. Az első rész vázát a szaporítás, a tőkehiány pótlásának módjai, a telepítés, a termő szőlő nyitása, metszése és növényvédelme, valamint a lugas nevelésének tudnivalói, meg a szőlőfajták jellemzése alkotja. Csak ezt követően kerül sor a borkészítéssel kapcsolatos teendőkre, a szüretre, a must erjesztésére, a bor kezelésére és a borbetegségek ismertetésére. A régi, jól bevált módszerek mellett természetesen mindazok az új eljárások is megtalálhatók, amelyekre ma már minden szőlőskert tulajdonosa kíváncsi.