Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Két magyar Anyegin

ÚJ
használt, antikvár könyv
Két magyar Anyegin
 • Két magyar Anyegin
 • Két magyar Anyegin
 • Két magyar Anyegin
690 Ft
 • Alekszandr Puskin
  Két magyar Anyegin
  Puskin verses regénye Bérczy Károly és Áprily Lajos fordításában
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 406
  ISBN: 9630728931

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  280772
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. február 10-én 185 éve hunyt el ALEKSZANDR PUSKIN orosz költő

  Gazdag földesúri családból származott, és igazi különlegességként dédapja egy valódi néger volt, aki Nagy Péter cár főtisztjeként szolgált. Puskin büszke is volt ősére, Nagy Péter szerecsenje című írásában meg is emlékezett róla.

  Ritkaságszámba ment az is, hogy már gyerekkorában megtanult oroszul, az előkelőknél ugyanis akkoriban a francia volt divatban, Tolsztoj is csak felnőtt fejjel sajátította el az orosz nyelvet. Puskin viszont már tizenötévesen olyan verseket faragott, amelyek válogatott költeményei közé is bekerültek, később pedig olyan világsikerű műveket írt mint az Anyegin, a Borisz Godunov és a Pikk dáma. A rendszer azonban nemigen méltányolta művészetét, forradalmi költészete miatt rendre száműzetésbe küldték, de népszerűsége miatt nem merték bántani.

  Végzetét a nők okozták, pontosabban fogalmazva szépséges, de csapodár felesége. Az asszony ugyanis oly nyíltan flörtölt egyik lovagjával, hogy Puskin kénytelen volt kihívni párbajra. Mielőtt a tett színhelyére ment, megkérdezte feleségét, megsiratja-e majd. "Azt siratom meg, akit megölnek" - válaszolta a céda menyecske, akinek végül férjét kellett elsiratnia - ha megtette persze -, a pisztolypárbajban ugyanis Alekszandr Szergejevics kapott halálos sebet. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés