Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Csillagórák

ÚJ
használt, antikvár könyv
Csillagórák
 • Csillagórák
 • Csillagórák
690 Ft

A kiadó Stefan Zweig hasonló című gyűjteményéből válogatta ki és fűzte össze ebben a kötetben a történelmi tárgyú novellákat. A más-más korban, különböző helyeken lejátszódó elbeszéléseknek az a közös vonásuk, hogy mindegyik egy olyan történelmi pillanatot, válságos órát örökíti meg, amelyben az emberiség sorsa szempontjából valami jelentős, hosszú időre kiható esemény következett be, sorsdöntő elhatározás született. A legrégibb időre visszatekintő elbeszélés a XV. századba, abba a drámai küzdelembe vezeti az olvasót, amelynek során a törökök bevették Bizáncot, a keletrómai császárság utolsó fellegvárát, a korban hozzánk legközelebb álló novella pedig századunk egy kalandos és nagy hatású epizódját, Leninnek az emigrációból való hazatérését beszéli el.

 • Stefan Zweig
  Csillagórák
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1987
  Oldalszám: 302
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9632818490

  kiváló állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  879827
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. február 23-án 80 éve hunyt el STEFAN ZWEIG osztrák író, költő

  Világjáró ember volt, sokszor kedvtelésből utazgatott, voltak esetek azonban, amikor a politikai viszonyok elől kellett menekülnie. Bécsben született és Brazíliában hunyt el, s élete során bejárta szinte az egész világot. Közben persze meg-megpihent, és írogatott - a világirodalom nagy szerencséjére, mert az általa írt versek, novellák, esszék nélkül szegényebb lenne kultúrkincsünk.

  Gyűlölte a háborút, ami persze teljesen érthető, de amiben ő különbözött az egyszerű emberektől, hogy tehetsége jogán és segítségével gyűlöletének remekül megírt irodalmi alkotásokban adott hangot. A háború ellen született a Jeremiás című drámája és a Sakknovella című műve, de nemcsak a társadalmi tragédiák foglalkoztatták, nagyon értett az emberi tragédiák lélektanához is, erről tanúskodik a Nyugtalan szív című, egyetlen igazi regénye. Prózáját nem véletlenül tartják a freudizmus egyik legjellemzőbb irodalmi megnyilvánulásának. Legnagyobb sikereit azonban regényes életrajzaival, arcképeivel aratta, monográfiáiban amellett, hogy felhasználta a tudomány eredményeit, megpróbált a bemutatott személyiség mélyére hatolni, s feltárni titkait. Ugyanezt elvégezte önmagával is, s ezért izgalmas a Búcsú a tegnaptól című, egyébként kultúrtörténeti jelentőségű önéletrajza.

  De hiába emelte fel a szavát a háború, az erőszak, a gyűlölet, az embertelenség ellen, s hiába menekült előle a Föld túlsó felére, mégis a halálát okozta; 1942-ben, a németek háborús sikerei hallatán elkeseredésében öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés