Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Moszkvai séták a tudomány körül

-30%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Moszkvai séták a tudomány körül
4 200 Ft
Akció: 2 940 Ft
Kezdete: 2022.02.03   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

A könyv Moszkva tudományos emlékeit mutatja be, szobrokat, emléktáblákat, történelmi épületeket. Moszkva Oroszország és korábban a Szovjetunió tudományának és felsőoktatásának központja, és világviszonylatban is jelentős tudományos központ. Nincs még egy város a világon, ahol annyi emlékművel tisztelegnének tudósoknak, mint Moszkvában.

A szovjet és orosz tudomány nagy sikereket ért el, amelyek azonban a külső világ számára sokszor ismeretlenek maradtak. Ugyanakkor a politika gyakran eltúlozta az eredményeket, ami bizalmatlanságot szült. A Moszkvában tudósoknak állított emlékművek megismerése segít a tájékozódásban, ha tudatában vagyunk annak, hogy politikai meggondolások gyakran és erősen befolyásolták, hogy kinek állítanak és kinek nem állítanak emlékművet. A könyv az emlékművek ilyen vonatkozásaival is foglalkozik. Megemlékezik nemcsak joggal ünnepelt kiválóságokról, de elpusztított vagy éppen csak elfelejtett nagyságokról is.

A bemutatott emlékműveket, sztorijaikat és érdekes, esetenként meghökkentő, de mindig elgondolkoztató emberi vonatkozásaikat nyolc fejezet tárgyalja. A narratívát mintegy 800 fénykép illusztrálja.

 • Hargittai Magdolna – Hargittai István
  Moszkvai séták a tudomány körül
  Kiadó: Akadémiai
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 364
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789630599283

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  180425
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés