Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kölyökmúzsa avagy a fiúszerelem művészete

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kölyökmúzsa avagy a fiúszerelem művészete
3 300 Ft

A homoerotikus költészet tárháza a Görög Antológia, más néven Anthologia Palatina c. gyűjtemény XII. kötete. Sztratón könyve, mely az antik költészet maradandó értékű alkotása, lényegében antológia az antológiában, hiszen rajta kívül közel harminc szerző költeményeit közli, legalábbis ma ismert alakjában. A kötetet fordította, jegyzetekkel ellátta és az utószót írta Csehy Zoltán. “»Zeuszról zengjük a dalt legelőször« – mondta Arátosz. Jó, de a Múzsákat hagyjuk a francba, unom! Mert fiukat szeretek, s a fiúkkal bújok az ágyba, mért gerjesztene hő vágyra a szűz Helikon?“

A szardiszi Sztratón fiúszerelemről szóló műve az ún. Görög Antológia XII. könyvét alkotja. Sztratón könyve lényegében antológia és antológiában, hiszen tulajdonképpen nem tett mást, mint saját verskötetét más, klasszikus és kortárs epigrammaköltők (Rhianosz, Meleagrosz, Kallimakhosz, Alkaiosz, stb.) remekeivel egészítette ki. Az összeállítás szervességét és dinamizmusát nemcsak az egységes tematika rendkívül variabilis artikulációi biztosítják, hanem az elrendezés sajátságos effektusai is. A mű a legérettebb epigrammatikus hagyomány elképesztően magas művészi színvonalon megírt, immár klasszikus szövegeit tartalmazza, azaz nem pusztán kultúrtörténeti adalékként gazdagíthatja kultúránkat.

 

A fordítás először jelenik meg magyarul. A bőséges jegyzetapparátus a vállalkozást valóságos „beszélgetőkönyvvé” avatja, s e beszélgetés részeseként az olvasó nemcsak az antik világ reáliáival ismerkedhet meg, hanem a rendkívül potens erotikus költészeti hagyomány máig nyúló művészi recepciójával is szembesül.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Sztratón
  Kölyökmúzsa avagy a fiúszerelem művészete
  A Görög Antológia XII. könyve
  Fordította, a függeléket és az utószót írta: Csehy Zoltán
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás éve: 2002
  Oldalszám: 319
  ISBN: 8071494658

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  638269
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés