Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Egyiptom és utókora Alexandriában és Rómában

-20%
Egyiptom és utókora Alexandriában és Rómában
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2013.04.10   A készlet erejéig!

A kötet a neves egyiptológus két tanulmányát tartalmazza, melyeket az kapcsol össze, hogy mindkettő az ókori kultúra egy-egy Egyiptomhoz kötődő emblematikus jelenségét tárgyalja a maguk változó lényegében.

Az „Obeliszkek az ókori Egyiptomtól a barokk Rómáig” című szövegben a szerző azt mutatja be, miképpen viszonyul egymáshoz állandóság és változás egy olyan tárgytípus esetében, melynek példányait egymást követő kultúrák évezredeken keresztül újra meg újra elővették, hogy szimbolikus, rituális, politikai és esztétikai koncepciók megtestesítőjeként illesszék bele a maguk vizuális világába.
Az „Alexandria - a város és lakói az alapítástól napjainkig” című írás abból az alaptételből indul ki, hogy egy város fizikai léte és szellemi-lélektani valósága nem választható el egymástól. Miközben a szerző nagy vonalakban elbeszéli az ókori Alexandria történetét - tovább kísérve azt középkori és újkori pusztulásán át 19. század eleji újjászületéséig, majd legújabb kori átalakulásáig -, érzékelteti a változatlanság (vagyis a hagyomány) és a változás összjátékát és konfliktusait is: hiszen mindez együtt képezi egy város történetét. A kötet csaknem száz, javarészt színes illusztráció tartozik. Török László (1941) ókorkutató, régész, egyiptológus, az MTA Régészeti Intézetének kutatóprofesszora, az MTA rendes tagja. Kutatási területe az ókori Középső Nílus-völgy (Napata-Meroé) története és régészete, valamint a hellénisztikus és a későantik Egyiptom művészete.

 • Török László
  Egyiptom és utókora Alexandriában és Rómában
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 116
  ISBN: 9789636934446

 • Cikkszám
  935316
Webáruház készítés