Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA - Elizabeth Massie: Tudorok 2.

-15%
Raktárkészlet: 0 db
475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA - Elizabeth Massie: Tudorok 2.
 • 475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA - Elizabeth Massie: Tudorok 2.
 • 475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA - Elizabeth Massie: Tudorok 2.
 • 475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA - Elizabeth Massie: Tudorok 2.
 • 475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA - Elizabeth Massie: Tudorok 2.
3 499 Ft
Akció: 2 974 Ft
Kezdete: 2017.10.14   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

VIII. Henrik és Boleyn Anna – egy hangos, botrányos és szenvedélyes uralkodópár Röviddel az új királyi pár első gyermekének, Erzsébet hercegnőnek a születése után meghal a kegyvesztett királyné, Katalin. Az uralkodó által bevezetett törvények kimondják, hogy bárki, aki a király ellen szól vagy cselekszik, a legsúlyosabb büntetést kapja. A király egykori kegyeltjei sorra elbuknak, és a hatalommámor ismét sokakat vezet a vérpadra, miközben Henrik egyre türelmetlenebb, és a világ tudtára kívánja hozni felesége végzetes bűnét, miszerint képtelen fiú utódot szülni neki. Miként képes egyetlen ember hat év alatt elpusztítani a szerelmét, a lelkiismeretét és országának hitét?

2012. október 24-én 475 éve hunyt el SEYMOUR JANKA angol királyné. Ágyban, párnák között adta vissza lelkét Teremtőjének, ami a bősz VIII. Henrik feleségéről lévén szó, egyáltalán nem tartozott a szokványos dolgok közé. Jane Seymour elődje, szegény Boleyn Anna például a vérpadon végezte, pedig mindössze annyi bűne volt, hogy adós maradt a trónörökössel. Janka e tekintetben szép reményekre jogosított, apja nyolcgyermekes családból származott, Jankának pedig kilenc testvére volt, közöttük hat fiú. Általános vélekedés szerint az is nagyban közrejátszott Henrik király választásában, hogy Janka rendkívül szűzies lány volt, amint írták "szexuális ártatlasága önbizalmat adott" a királynak, aki a vérmes Boleyn Anna mellett kínos zavarokkal küszködött férfiassága tekintetében. Janka viszont "nem tudta mi az, amit elvárhatna e téren", így Henriknek nem kellett attól tartania, hogy - mint előző neje - "kényes helyzetekben csípős megjegyzéseket tesz". Az ifjú asszony a legteljesebb mértékben be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, s legfőbb erényként hamar teherbe esett, amivel nemcsak Henriket örvendeztette meg, de lázban égett az egész ország, s amikor háromnapos vajúdás után fiú született, sosem látott vigasság tört ki Anglia-szerte. A trónörökös megérkezése feletti öröm minden mértéken túlment, a kis Edward világrajöttét Latimer püspök egyenesen Keresztelő Szent János születésével hasonlította össze. Az általános vigalomból egyedül az anya maradt ki, a gyermekágyban vérmérgezést kapott, és tizenkét nappal a későbbi VI. Edward születése után meghalt. (Kalendárium Press)

(A csatolt képeken Jane Seymouron kívül férje, VIII. Henrik, valamint a Magyarországra is eljutott Tudorok című filmsorozatban Seymour Jankát alakító Annabelle Wallis látható a korán elhunyt királyné szerepében.)

 • Elizabeth Massie
  Tudorok 2. - Végzetes játszma
  Kiadó: Ulpius-ház
  Kiadás éve: 2008
  ISBN: 9789632541785

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  706028
Webáruház készítés