Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


70 éves Koltai Tamás - Színházparadoxon

-20%
70 éves Koltai Tamás -  Színházparadoxon
  • 70 éves Koltai Tamás -  Színházparadoxon
2 690 Ft
Akció: 2 152 Ft
Kezdete: 2012.09.10   A készlet erejéig!

70 éves lett szeptember 10-én KOLTAI TAMÁS újságíró, színházi kritikus. (lásd alant!)

Koltai Tamás
Színházparadoxon
Kiadó: Corvina
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 256

"Négy évvel ezelőtt kezdtem dialógusokat írni a színházról Denis Diderot Színészparadoxonjának mintájára. Napi eseményekből, bemutatókból, írói, rendezői, színészi, társulati teljesítményekből, színházpolitikai aktualitásokból indultam ki. Igyekeztem a "Mestertől" tanult szórakoztató könnyedséggel, olvasmányosan megragadni a feloldható ellentmondásokat, majd általánosabb, esztétikai és társadalmi kérdésekig eljutni.
Szó esik produkciókról, jelenségekről, vitákról, színházi műfajokról, elvekről és utakról, itthon és külföldön.
Az ötven tematikus beszélgetés krónika és kritika próbál lenni egyidejűleg. Kritikus vagyok, a polémia nem idegen tőlem. A Népszavában, majd a Kritikában megjelent írások olvastán egyik pályatársam fejcsóválva megjegyezte: "Ez nem két különböző ember, mind a kettő te vagy."
Magam sem tudnám tömörebben summázni a lényeget. (Koltai Tamás)

* * *

70 éves lett 2012. szeptember 10-én KOLTAI TAMÁS újságíró, színházi kritikus. Dramaturgként ismerkedett meg a színház világával, majd a hatvanas évek végén kritikusnak a Színház című folyóirathoz került. Rendszeresen publikált bírálatai mellett könyvírásra is jutott ideje, egy Peter Brook kismonográfiával kezdett - ami igen jól sikerült -, s azóta több mint egytucat könyvet írt, melyek közül talán a Cselekvő színház és a Színházváltás a legjobb, s közzétett egy életrajzot Major Tamásról. Egy időben dolgozott a Magyar Televízió filmfőszerkesztőségén, majd 1990-ben ő lett a Színház főszerkesztője, és megválasztották a Magyar Színházművészeti Szövetség kritikus tagozatának elnökévé. Megbecsült műítész, megkapta a Jászai-díjat is.

  • Cikkszám
    664192
Webáruház készítés