Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Viszontagságos életem egy költővel - 190 éve született VAJDA JÁNOS

-25%
ÚJ
Viszontagságos életem egy költővel - 190 éve született VAJDA JÁNOS
 • Viszontagságos életem egy költővel - 190 éve született VAJDA JÁNOS
 • Viszontagságos életem egy költővel - 190 éve született VAJDA JÁNOS
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.05.04   A készlet erejéig!

Egy szerelem regénye? Egy meghökkentő házasság igaz története? Vagy csak egy megbántott nő izgalmas beszámolója az életéről? Ez is, az is, de leginkább lebilincselő olvasmány, amiben Bartos Rozália - állítása szerint szépítés nélkül - elmeséli, hogyan ismerkedett meg az akkor már országos hírű költővel, miképpen zajlottak a szerelem, majd a házasság, s aztán a különélés napjai. Szegénység, éhezés, verekedés, gyermekgyilkosság. Olyan intimitásokat tudhatunk meg, amelyek manapság bulvárlapok címoldalára kívánkoznak: Vajda János veri a feleségét! A csecsemőgyilkos poéta! A falánk pszichopata!

Bartos Rozália kitűnő elbeszélő, a szerzői túlzásokat épp olyan hitelességgel adja elő, mint a valóban megtörtént eseményeket. Magunk előtt látjuk a századvégi Pestet, ahol a Duna Korzón az idősödő költőben belobban a szerelem, látjuk a korabeli Tabánt, Rozália családját, a valahai Bécs hangulatos utcáit, a munkát kereső nő kínlódását, a leszegényedett albérleteket.

Bartos Rozália visszaemlékezései igazi csemege az irodalombarátok, s a szerelmes történetek iránt érdeklődő olvasók számára. A szöveget Sultz Sándor érzékeny szerkesztői munkával tette a mai olvasó számára még inkább élvezetessé.

 

2017. május 7-én 190 éve született VAJDA JÁNOS költő. A magyar irodalomban talán nem volt olyan kiváló képességű alkotó, aki hozzá hasonló érdektelenség mellett alkotta volna műveit. Akármibe fogott, kudarcot vallott vele; megbukott drámájával, elbeszélő költeményeivel, még csodálatos szerelmes versei sem tetszettek szinte senkinek. A megalázó kudarcok elől a szerelembe menekült, de szegény Vajdának a nőkkel sem volt szerencséje. Élete első és legnagyobb szerelme, Gina nemigen érdemelte meg rajongását, s ezt Vajda némiképp tudta is, jellemző kettejük viszonyára, hogy a szerelmes költő késsel a zsebében járt randevúra. Egyébként is rendkívül erőszakos ember volt, nemcsak a férfiakkal, de a nőkkel szemben is, felesége, Bartos Róza önéletírásában számos esetről be is számol. Megesett például, hogy Vajda letépte róla a ruhát, és az anyaszült meztelen asszonyt kergette a házban. Persze Róza is megérte a pénzét, kiderült róla, hogy törvénytelen fia van, mire Vajda beadta a válást, érdekes módon arra hivatkozva, hogy házasságukat "nem hálták el". A szerelmi csalódásból szokás szerint az irodalomhoz menekült, és élete alkonyán Jókai segítségével még a remény is felvillant művészetének kései elismerésére, de végül ez a kísérlet sem sikerült. Amikor meghalt, még a költészet iránt érdeklődők sem tudták, hogy jeles költő távozott vele. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Vajda Jánosné Bartos Rozália
  Viszontagságos életem egy költővel
  Híres sorsok titkai sorozat
  Kiadó: Palatinus
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 224
  ISBN: 9789632740874

 • Cikkszám
  479869
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés