Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Limonádé Joe

Limonádé Joe
  • Limonádé Joe
  • Limonádé Joe
  • Limonádé Joe
  • Limonádé Joe
  • Limonádé Joe
990 Ft

Jirí Brdecka
Limonádé Joe
Móra Könyvkiadó, 1968

A cseh Jirí Brdecka 1917-ben született, egészen pontosan december 24-én, azaz idén Szenteste lenne 95 éves. De persze nem sok esélye volt rá, hogy megérje, hiszen Jirí igen mozgalmas életet élt, filmeket rendezett, forgatókönyveket írt, s mint egy rendes alkotó értelmiségi, pusztította magát rendesen, például bagózott, amint az a mellékelt képen is látható. Messze leghíresebb műve a filmen is óriási sikert aratott vadnyugati paródia, a Limonádé Joe. Amit Jirí maga írt és rendezett, a zenés film 1964-ben került a mozikba, és sokfelé kedvelték a nézők, nálunk is. A film címszereplője Karel Fiala volt, egy neves operaénekes, a prágai Nemzeti Színház tenorja. Játszott a filmben Milos Kopecky, akit a magyar tévénézők a Kórház a város szélén című népszerű sorozatból ismerhetnek leginkább, ő volt Strosmajer doktor. Jirí Brdecka 30 éve, 1982-ben halt meg, wikipediás életrajza itt olvasható angolul:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Brde%C4%8Dka

A Limonádé Joe című könyv először 1964-ben jelent meg cseh nyelven, a szépemlékezetű egykori Csehszlovákiában, majd az 1918-1997 között élt jeles szlovákiai magyar író, költő, műfordító és politikus, Rácz Olivér fordította magyarra , akinek különben szép emléktáblája van a kassai Márai Sándor Gimnázium falán. Ezt a fordítást a szlovákiai - akkor még persze csehszlovákiai - magyar könyvkiadó, a Madách adta ki 1968-ban, ennek a kis képe is látható ide mellékelve, a címlapon egy meglőtt cowboy éppen leesik a lóról. A nálunk kapható példány azonban nem ez, hanem a szintén 1968-ban, viszont a magyarországi Móra Könyvkiadónál megjelent változat. A könyvet a népszerű filmből vett fényképek illusztrálják.

Példányunk korához képest jól tartja magát, látszik, hogy sokszor olvasták - ami nem csoda -, viszont minden lapja megvan, nem esik szét, állapotát közepesnek ítéljük. Ezért csekély 990 magyar forintért megválunk tőle.

  • Cikkszám
    233624
Webáruház készítés