Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A magyar nyelv életrajza

Raktárkészlet: 1 db
A magyar nyelv életrajza
  • A magyar nyelv életrajza
  • A magyar nyelv életrajza
2 900 Ft

Bárczi Géza
A magyar nyelv életrajza
Kiadó: Gondolat
Kiadás éve: 1975 (3. kiadás)
Oldalszám: 462

Bárczi Géza nyelvész 1894-1975 között élt, Zomborban született, és élete során több mint féltucat nyelvet tanult meg, franciául és spanyolul például az internálótáborban. Kiváló tudós ember, remek tanár volt, megkapta a Kossuth-díjat. Emlékezetén talán csak az ront némiképp, hogy az ősmagyarok eredetét nem a Syriuson találta meg, hanem a Volgától keletre, és hát sajnos ő még a magyar nyelv finnugor rokonságára keresett és talált megannyi bizonyítékot, nem sejtve, hogy évtizedek múltán kiderítik, hogy nem csak az egyiptomi fáraók nyelve volt magyar, de a Megváltó is magyarul beszélt persze. Akit viszont érdekel olyan elavult tudományos értekezés, mint derék professzorunk több kiadást is megért munkája, akkor nosza.
De persze nagyon óvatosan közeledjünk hozzá, mert például itt kínált könyvében ilyeneket ír: „Gyermekes dolog volna bármely nyelv értékeit a többiek ócsárlásával bizonygatni. Gyermekes és teljesen hamis. Nem azt akarjuk mondani, hogy egyik nyelv többet ér, mint a másik, csak azt, hogy m á s. És ez a m á s teszi értékes színné az emberi műveltség tarka képében.”
Azt pedig nem is félve, inkább már rettegve említjük, hogy "a magyar nyelvészet Kolumbuszának" egyik szakterülete a szláv nyelvek magyarra gyakorolt hatásának kutatása volt, és azt már csak nem lehet mai napság elfogadni, hogy a gyatya szavunk se magyar, hanem szerb.

Példányunk remek állapotban van, s mivel nagyon ritkán kapható a piacon, nehezen szerzett könyvünktől 2900 magyar forintért válunk meg.

  • Raktárkészlet
    1 db
    Cikkszám
    114275
Webáruház készítés