Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Zsidók a magyar társadalomban - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA

-30%
ÚJ
Zsidók a magyar társadalomban - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
 • Zsidók a magyar társadalomban - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
 • Zsidók a magyar társadalomban - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
12 000 Ft
Akció: 8 400 Ft
Kezdete: 2017.08.10   A készlet erejéig!

A magyar társadalomban élő zsidók jogállásának, társadalmi helyzetének, önképének és a róluk alkotott képnek két- és egynegyed százados változási folyamata korabeli tanulmányok, vitacikkek, publicisztikai írások, reflexiók és önreflexiók tükrében.

2017. augusztus 11-én 80 éves KOMORÓCZY GÉZA orientalista. Az ELTÉ-n és a prágai Károly Egyetemen tanult, s 25 évesen már ő maga is tanított az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol 1985-ben ő alapította az asszírológiai és hebraisztikai tanszéket, amelyet persze ő is vezet. S bár szakterületét általában nem övezi a közvélemény érdeklődő figyelme, őt nagyon is jól ismerhetjük, hiszen Az ókori Kelet címmel remek tévésorozatot is készített, amelyben élvezetes előadások során kalandozott a múltban. Egyébként is sokat publikál, és "száraz" tudományos munkái mellett rendszeresen közread az átlagember számára is érthető, érdekes könyveket, így bízvást ajánlható mindenki figyelmébe például az Agyagtáblák üzenete és a Bábel tornya. Részt vett A zsidó Budapest című kétkötetes remek könyv elkészítésében, és ő szerkesztette A sumer irodalom kistükre című kötetet. Tekintélyes tudós, ő vezeti az Akadémia judaisztikai kutatócsoportját, és több külföldi egyetem is vendégprofesszorának hívta. 1989-ben beválasztották a Zsidó Tudományok Nemzetközi Uniójának vezetőségébe. Végezetül feltétlenül meg kell említeni, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere hatalmas kétkötetes összefoglaló munkája, A zsidók története Magyarországon. Hasonlóan nagyszabású, hiánypótló műve a szintén kétkötetes Zsidók a magyar társadalomban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Komoróczy Géza
  Zsidók a magyar társadalomban I-II.
  Írások az együttélésről, a feszültségekről és az értékekről (1790-2012)
  Kiadó: Pesti Kalligram
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 1830
  ISBN: 9788081018756

 • Cikkszám
  842876
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés