Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Zrínyi Ilona (1964) (Dénes Zsófia) - 315 éve hunyt el ZRÍNYI ILONA

ÚJ
Raktárkészlet: 1 db
Zrínyi Ilona (1964) (Dénes Zsófia) - 315 éve hunyt el ZRÍNYI ILONA
 • Zrínyi Ilona (1964) (Dénes Zsófia) - 315 éve hunyt el ZRÍNYI ILONA
 • Zrínyi Ilona (1964) (Dénes Zsófia) - 315 éve hunyt el ZRÍNYI ILONA
570 Ft

Három évig, mint sziget a tengerben, áll Munkács: a magyar szabadság utolsó védvára, Thököly kurucainak végső menedéke. Az ostromról és a hősi helytállásról, Zrínyi Ilona életéről, szerelméről szól ez a távoli idők hangulatát élesztő történelmi regény, mert az írónő végigkíséri Zrínyi Ilona életét első házasságától egészen haláláig, mely messzi Törökországban, száműzetésben érte utol, második férje, Thököly Imre oldalán.

2018. február 18-án 315 éve hunyt el ZRÍNYI ILONA, Munkács hős védője. Zrínyi Péter horvát bán lánya, majd előbb I. Rákóczi Ferenc, később Thököly Imre felesége volt, úgyhogy sorsa ezer szállal kötődött a magyar történelemhez. Ráadásul sokszor neki kellett átvennie az éppen a távolban harcoló férjei helyett a családfő szerepét, szigorú, de szeretetteljes nevelésének nagy része volt abban, hogy fia, II. Rákóczi Ferenc egyik legnagyobb történelmi személyiségünkké fejlődött. De nemcsak a családi tűzhely körül állt helyt példásan, bátran kivette a részét még a csatából is. Három éven át ő védte a császáriaktól Munkács várát, s amint a kortárs krónikás írta: "Thököly-né bátor és férfi módon termett asszony lévén, maga is a bástyákra kimegyen és a kisütögető ágyúkat maga igazgatja, irányozza vala, s sütögeti vala ki". De nemcsak bátor - és a korabeli ízlés szerint szép -, hanem okos asszony is volt, férfias erényeit csak akkor csillogtatta, ha férje távollétében azt a szükség megkívánta. Ha ura otthon volt, illedelmesen visszavonult, s férjével oly "szolgai engedelmességgel élt, hogy valóban jogosan volna méltó arra, hogy a házassági szentség erényeinek példaképéül állítsák". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dénes Zsófia
  Zrínyi Ilona
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1964
  Oldalszám: 282

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  756287
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés