Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Zokogó majom - 85 éve született BÁLINT TIBOR

-20%
ÚJ
Zokogó majom - 85 éve született BÁLINT TIBOR
 • Zokogó majom - 85 éve született BÁLINT TIBOR
 • Zokogó majom - 85 éve született BÁLINT TIBOR
 • Zokogó majom - 85 éve született BÁLINT TIBOR
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.08   A készlet erejéig!

„A Zokogó majomban egy élhetetlen család kálváriáját akartam elmondani. De ez a család olyan népes, hogy tagjai, álom és ébrenlét határán, a legkülönfélébb emberekbe ütköznek. Így hát a regény, amely sok párhuzamos sorsból szövődik, szükségszerűen társadalmi regénnyé terebélyesül, a két világháború közötti időszak s a felszabadulás utáni első évtized freskójává válik.” Bálint Tibor

2017. június 12-én 85 éve született Kolozsvárott BÁLINT TIBOR romániai magyar író. Újságíróként kezdte pályafutását, majd évtizedeken át a Napsugár című nagyszerű gyermeklapot szerkesztette. Szépíróként először elbeszélésekkel jelentkezett, bár a novellaírást azóta sem hagyta abba, jól sikerült kötete a Császár és kalaposinas, a Mese egy őrült kakaduról és a Látomás mise után. Regényei azonban talán még híresebbek, különösen a Zokogó majom, de érdemes elolvasni a Zarándoklás a panaszfalhoz és a Bábel toronyháza című könyvét is. Sok román író művét fordította magyarra, de az ő műveit is lefordították idegen nyelvekre, a románon kívül németre és lengyelre is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bálint Tibor
  Zokogó majom
  Kiadó: Kriterion
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 551

 • Cikkszám
  705124
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés