Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Zámbó testvérek - 60 éve született ZÁMBÓ JIMMY

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Zámbó testvérek - 60 éve született ZÁMBÓ JIMMY
 • Zámbó testvérek - 60 éve született ZÁMBÓ JIMMY
 • Zámbó testvérek - 60 éve született ZÁMBÓ JIMMY
570 Ft

2001. január 2-án hajnalban meghalt Zámbó Jimmy, Magyarország legnépszerűbb popénekese. Milliók gyászolták. Sokan sokféleképpen emlékeztek már rá, csupán azok hallgattak eddig, akik a legrégebben és a legjobban ismerték:a testvérei és édesanyja, Anna néni. Most végre ők is megszólalnak, felidézik emlékeiket: György, aki rosszul lett öccse halálának pillanatában; Marietta, aki először vesztette el türelmét, és támadt a szenzációhajhász médiára; Tihamér, aki együtt dolgozott vele a bárban és Árpád, aki megszólalásig hasonlít Jimmyre. S végül Anna néni, aki a januári tragédia óta egyfolytában azt hangoztatja ismerőseinek, ő nem a Királyt, hanem a gyermekét vesztette el.

2018. január 20-án 60 éve született ZÁMBÓ JIMMY popénekes. A Király, ahogy rajongói nevezték és ahogy ő is emlegette magát, már nem élhette meg negyvenharmadik születésnapját sem, 2001. január 2-án halt meg szegény. Egy országot sokkolt, amikor egy pótszilveszteri mulatság után fegyverbaleset áldozata lett. A hetedik kerületi szegény fiúnak jelentős zenei előélete, no meg négy és fél oktávos hangja volt, mégsem tudott bekerülni a nagymenők közé. Sokáig külvárosi kocsmákban, vendéglőkben, bárokban énekelt, majd 1982-ben Amerikába tette át székhelyét, ott ragadt rá a fura és kimondhatatlan Imre helyett a Jimmy becenév. Négy év után jött haza, de további hosszú évekbe telt, amíg 1991-ben elkészíthette első önálló albumát. Innentől kezdve viszont nem volt megállás a lejtőn fölfelé, a közönség koronázta Királlyá, és kiadója bízvást feltehette nevében az i betűre a koronát. Ettől kezdve minden albuma legalább aranylemez lett, és csak úgy záporoztak rá az elismerések. Kapott eMeRTon-díjat, Huszka Jenő-, Aranyszarvas- és Arany Zsiráf-díjat, lett az év énekese. A Story magazin olvasói csillagot neveztek el róla, sőt Miskolcon nyílt egy Jimmy-hotel is. Temetése valóságos népvándorlást vonzott, a szertartást élőben közvetítette az egyik televízió. Jimmy halála után is többet szerepel a lapokban, mint némelyik élő pályatársa: magánéletéről is megtudhattunk mindent, féltucat könyv jelent meg róla, és egy világrekordot is felállított: volt olyan hét, amikor a magyar slágerlista első tíz helyén csak az ő dalai szerepeltek, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. Az más kérdés, hogy a kereskedelmi rádiók a hallgatók érdektelenségét említve nem játsszák a dalait. Halála után sokan próbáltak hasznot húzni emlékéből, és a jó ízlés határait általában sikerült is átlépni, a kapcsolatukról könyvet írt exbarátnő, Háfra Mari például árverésre bocsátotta azt a baldachinos rézágyat, amelyet egykor közösen vettek szerelmi fészkükbe. Halála után testvére, a lyukas zokniban fellépő, ám a nevét ipszilonnal író Árpy próbálta átvenni a helyét, majd a fia bizonyította, hogy az alma néha azért távolabb gurul fa mellől. Akárhogyan is, azért ezt szegény Jimmy sem érdemelte. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • B. Molnár László
  Zámbó testvérek – Az összetört szívek
  Kiadó: Hungalibri
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 182
  ISBN: 9639163422

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  176711
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés