Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Wolfgang Amadeus Mozart válogatott levelek és dokumentumok - 230 éve hunyt el LEOPOLD MOZART

-25%
ÚJ
Wolfgang Amadeus Mozart válogatott levelek és dokumentumok - 230 éve hunyt el LEOPOLD MOZART
 • Wolfgang Amadeus Mozart válogatott levelek és dokumentumok - 230 éve hunyt el LEOPOLD MOZART
 • Wolfgang Amadeus Mozart válogatott levelek és dokumentumok - 230 éve hunyt el LEOPOLD MOZART
 • Wolfgang Amadeus Mozart válogatott levelek és dokumentumok - 230 éve hunyt el LEOPOLD MOZART
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2017.05.25   A készlet erejéig!

A könyv átgondolt szűréssel nyújt bőséges válogatást a Mozart-család levelezésének nyolckötetes összkiadásából. A válogatás Wolfgang legfontosabb és legérdekesebb levelei mellett gazdagon merít az apa, Leopold válaszaiból is. Számos jelentős zeneszerzőtől eltérően Mozart nem az örökkévalóságnak ír, ő nagyon is hétköznapi nyelven tart folyamatos kapcsolatot szeretteivel és barátaival. Apjának írott leveleiben sokáig az áldozatos szülőt szólítja meg, tisztelettel és hálával telve, de ha elolvassuk Leopold leveleit is, teljes valójában érthetjük meg kapcsolatuk válságba jutását, a már felnőtt fiú csalódását, majd apjával való határozott szembefordulását. További levelek a mozarti nyelv más tájaira vezetnek, a feleségnek szánt, sűrűn postázott üzenetek mindig kedves, olykor érzéki hangjához, a barátokhoz pénzkölcsönért könyörgő levelek Mozarttól szokatlan alázatosságához vagy a híres unokahúg-levelek szabadszájúságához. Kilenc Bäsle-levélből, amelyekről sokáig azt tartották, hogy nem tűrik a nyomdafestéket, hat szerepel itt újabb fordításban. A válogatás jelentős kortársaktól és Mozarthoz közel álló személyektől származó emlékezéseket, korabeli dokumentumokat is közöl, így az olvasó általános korrajzot kap a18. század végi Európa zenei életéről, s a múltban való eligazodást nagymértékben megkönnyíti a gazdag jegyzetanyag. E kötet segítségével beleshetünk a zseni mindennapjaiba, hogy aztán az utolsó oldalakon végül hirtelen magunkra maradjunk, amint a harminchat éves zeneszerző földi élete váratlanul véget ér.

2017. május 28-án 230 éve hunyt el LEOPOLD MOZART osztrák zeneszerző. Ö maga sem volt tehetség híján, komponált néhány sikerült szimfóniát, és a szakemberek értékesnek tartják hegedűiskoláját, legjelentősebb "tette" mégis az, hogy ő nemzette minden idők egyik legnagyobb zenei zsenijét, Wolfgang Amadeus Mozartot. Egyébként konszolidált polgári jólétben élt feleségével, s ennek is köszönhető, hogy hat gyermekük közül ötnek az elvesztése után vállalkoztak egy hetedikre is, aki - mint a népmesék legkisebb, hetedik fia - messzeföldön híres lett. Leopold Mozart elévülhetetlen érdeme az is, hogy időben felfigyelt fia tehetségére, és amolyan korabeli menedzserként mindent meg is tett, hogy fiából sikeres zenészt neveljen. Sokszor Wolfgang ellenében is, akit szeretetteljes szigorral cipelt végig Európán, hogy megismertesse tehetségét a világgal. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Wolfgang Amadeus Mozart válogatott levelek és dokumentumok
  Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 624
  ISBN: 9786155062322

 • Cikkszám
  591266
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés