Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Voodoo - 55 éve hunyt el IAN FLEMING

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Voodoo - 55 éve hunyt el IAN FLEMING
 • Voodoo - 55 éve hunyt el IAN FLEMING
2 700 Ft

A rettenthetetlen szuperügynök ezúttal Mr. Big, a fekete bőrű bűnöző nyomába ered, aki nemcsak szovjet ügynök, de még egy titokzatos vallási szekta feje is. A lélegzetállító kalandok során a szebbik nem képviselői is feltűnnek hősünk körül. A regényből készült Élni és halni hagyni című film a Bond-sorozat egyik legsikerültebb darabja.

2019. augusztus 12-én 55 éve hunyt el IAN FLEMING angol író. Előkelő családból származott, gondos nevelést kapott, előbb újságíró, majd tőzsdeügynök volt, a második világháború idején pedig a haditengerészetnél, később a kémelhárításnál szolgált. Ez utóbbi tevékenysége során sok kalandos történet szereplője, de legalábbis ismerője volt, s elhatározta, hogy élményeiről kémtörténeteket ír. Ment is az írás, mint a karikacsapás, egyedül az okozott fejtörést neki, milyen névet viseljen a főhős, a 007-es ügynök. Egyszer aztán véletlenül a kezébe került egy világszerte ismert ornitológus, James Bond könyve Nyugat-India madarairól, s úgy megtetszett neki a tudós neve, hogy könyvének főszereplőjét James Bondra keresztelte. Az első Bond-regény 1953-ban jelent meg, és sikerén felbuzdulva Fleming még tizenegyet írt, amelyeket sokszor meg is filmesítettek, különösen a Roger Moore és Sean Connery főszereplésével készültek lettek népszerűek. A szovjet titkos ügynökök helyett madarak után kémkedő Bond különben nem neheztelt nevének elcsenéséért Flemingre, aki cserébe szintén felajánlotta a nevét az eredeti James Bond számára; ha az felfedezne egy kivételesen ronda madárfajt, akkor nevezze el nyugodtan flemingnek. Bond majdnem 90 évig élt, de eléggé ronda madarat nem talált. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Ian Fleming
  Voodoo
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 1999
  Oldalszám: 234
  ISBN: 9639193178

   

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  261131
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés