Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Volt egyszer egy Hollywood

-31%
ÚJ
Volt egyszer egy Hollywood
3 999 Ft
Akció: 2 760 Ft
Kezdete: 2023.03.26   A készlet erejéig!

Ez a kötet a Quentin Tarantino két Oscar-díjat nyert, válogatott sztárszínészeket (Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie és Al Pacino) felvonultató kilencedik mozijának továbbgondolása, önálló irodalmi műként is kimagasló regény, mely a filmet jól ismerőknek is megannyi izgalmat tartogat.

A Volt egyszer egy… Hollywood című, eddigi talán legszemélyesebb filmjében Tarantino magával ragadó, humoros és kegyetlen korrajzot fest a ’60-as évek végének Amerikájáról, és mindenekelőtt a változásoknak egyre jobban kitett hollywoodi filmiparról, amely a vietnámi háború és a hippimozgalmak közepette is igyekszik fenntartani ragyogó látszatvilágát.

Ezt a letűnőben lévő érát személyesíti meg a történet főszereplője, Rick Dalton; az egykoron jobb napokat látott tévészínész, akit többnyire már csak spagettiwesternek epizódszerepeire pályázhat. Hű kaszkadőre és barátja, a homályos múltú Cliff Booth kíséretében járja a forgatásokat, és csúszik egyre mélyebben az alkoholizmusba, mígnem egy nap szomszédjába költözik az új filmes generáció két illusztris képviselője: a rendező Roman Polanski és fiatal színésznő felesége, Sharon Tate, akiktől Dalton karrierjének feltámasztását reméli – ám a háttérben már felsejlik a Manson-család, hogy rémálomba fordítsa a hollywoodi álmot…

 • Quentin Tarantino
  Volt egyszer egy Hollywood
  Tarantino régóta várt első regénye a nagy sikerű film alapján
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2021
  Oldalszám: 406
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789634797487

 • Szerző
  Quentin Tarantino
  Cím
  Volt egyszer egy Hollywood
  ISBN
  9789634797487
  Cikkszám
  657324
  Státusz
  ÚJ    
 • 2023. március 27-én 60 éves QUENTIN TARANTINO kétszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező

  Nem sokáig kínlódott elméjének iskolai keretek közötti pallérozásával, a filmen kívül ugyanis más nem érdekelte. Ráadásul a viselkedését sem lehet annyival elintézni, hogy mozgékony gyerek, ennél komolyabb volt a baj, a pszichológus idegnyugtatót írt fel neki. Tizenévesen már a film közelében dolgozott; egy pornómoziban volt jegyszedő, majd egy videótékában eladó, és hamar leforgatta első filmjét is: a haverjai főszereplésével a szülői házban. 1992-ben a Kutyaszorítóban című filmjével tűnt fel, amelyet ő írt, ő rendezett és játszott is benne, sokoldalúságával pedig sokak elismerését kivívta. Így aztán adtak neki nyolcmillió dollárt a következő filmjére, ami ugyan aprópénznek számít, de valahogy mégis sztárok sorát győzte meg, hogy szerepeljenek benne - és beígérte nekik a bevétel 1 százalékát. Bruce Willis, John Travolta és Harvey Keitel csak mosolygott rajta, de vállalták, aztán ők voltak a legjobban meglepve, hogy dől a pénz, a Ponyvaregény ugyanis hozott vagy 220 millió dollárt. A film egyébként hatalmas botrányt kavart, de egyben óriási sikert is aratott, a forgatókönyvéért még az Oscar-díjat is megkapta. Azóta ő a világ filmgyártásának fenegyereke, aki felrúg minden dramaturgiai szabályt, és legalább annyian gyűlölik, mint amennyien szeretik. Őt azonban mindez nem érdekli, mint említettük, egy dolog érdekli csupán: a film, és amíg olyan teltházas mozikat biztosító filmeket csinál, mint a két részt megért Kill Bill, a Sin City vagy a Becstelen brigantyk, addig Hollywoodban is kénytelenek megsüvegelni. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés