Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vincent van Gogh (Ventus Libro) - 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Vincent van Gogh (Ventus Libro) - 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH
 • Vincent van Gogh (Ventus Libro) - 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH
3 590 Ft

2020. július 29-én 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH holland festő

 

Mozgalmas - és roppant érdekes - életet élt, s mivel csodás és viszonylag könnyen emészthető képeket festett, egyike a művészettörténet legnépszerűbb festőinek. Sokat csatangolt szerte Európában, s furcsa dolgaival mindenhol megdöbbentette az istenfélő polgárokat. Hágában például segített egy nincstelen, elhagyott, szerencsétlen sorsú nőn, ami annyira felháborította a derék katolikusokat, hogy a város művészei szóba sem álltak vele.

 

A posztimpresszionizmus egyik legnagyobb festője egyébként autodidakta művész volt. Nem véletlenül, hiszen különben is öntörvényű, saját világában élt. A festésen kívül semmi nem érdekelte, elhanyagolt öltözékben csavargott a világban, s akkor evett, ha volt mit. Orvosilag is igazolt elmebetegségben szenvedett, egyik rohama során vágta le a bal fülét is. Tette bizonyára a történelem egyik leghíresebb öncsonkítása, amely bár egy zseniális önarcképet eredményezett, viszont elmegyógyintézetbe zárták miatta.

 

A modern európai festészet egyik legmeghatározóbb egyénisége végül 37 évesen öngyilkos lett. Egy mezőn kóborolva fordította maga ellen revolverét, de vasszervezete miatt nem halt meg rögtön. Sőt, egy idő után fölkelt a földről, szépen visszament az intézetbe, és egyik pipát szívta a másik után, ám a golyót nem tudták eltávolítani a testéből. Igazi művészhez illő temetést kapott, egy kávéházban, a billiárdasztalon ravatalozták fel. Sírja köré napraforgókat ültettek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vincent van Gogh
  Szerkesztette: Nagy Mézes Rita
  Kiadó: Ventus Libro
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 80
  ISBN: 9789639701137

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  252548
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés