Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Villette / Henry Hastings kapitány - 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE

ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Villette / Henry Hastings kapitány - 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE
 • Villette / Henry Hastings kapitány - 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE
 • Villette / Henry Hastings kapitány - 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE
 • Villette / Henry Hastings kapitány - 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE
 • Villette / Henry Hastings kapitány - 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE
570 Ft
Nincs raktáron

Gazdag élményforrás a gyűlölet és szerelem nagy regénye, a Villette. Világhírű párjához a Jane Eyre-hez hasonlóan: „emlékkönyv” egy fiatal leány küzdelmes életének története. A főszereplő – a kitörő érzelmek és a hűvös értelem tüzében-jegében edzett jellemű félénk és mégis erős alkatú csúnyácska szegény és magára hagyott angol Miss – alakjában joggal véljük felismerni a regényes életű írónő önarcképét, s talán még több joggal csodáljuk benne a jó és rossz hatalmak csatájában mindig áldozatul vetett, de végül mindig diadalmaskodó Regényhősnő eszményképét.

A korai, töredékes kéziratban fennmaradt kisregény, a Henry Hastings kapitány kis hősnője, Elizabeth sokban rokon a Villette Lucy Snowe-jával. Az elvetemült Hastings kapitány és jellemes húga, Elizabeth kapcsolata Charlotte Brontë és tehetséges kisiklott életű öccse, Branwell szeretve-gyűlölködő kapcsolatát tükrözi. A korai kisregény és a későbbi nagy – egyazon írói arculathoz ad vonásokat. Elragadó, romantikus mese és meggyőző, megindító valóság keveredik mindkettőben. Lucy Snowe viszontagságos villette-i évei csakúgy, mint Elizabeth zamornai élményeit Charlotte Brontë brüsszeli és haworthi élményei szenvedései és szenvedélyei telítik igaz tartalommal: elválaszthatatlanul bogozódó gyűlölettel és szerelemmel.

2020. március 31-én 165 éve hunyt el CHARLOTTE BRONTE angol írónő

Fiatal éveit a Jane Eyre-ből mindenki ismerheti, világsikerű regénye ugyanis jórészt róla szól. Nem árt ezt hangsúlyozni, mert esetleg azt hihetnénk, ilyes dolgokat csak a képzelet szülhet, pedig szegény Brontë-lányok kénytelenek voltak átélni.

Anya nélkül nevelkedtek, majd apjuk hamar bedugta őket egy bentlakásos iskolába, ahol egy derék lelkész azzal a felkiáltással, hogy felkészíti a növendékeket az élet megpróbáltatásai-ra, példátlan módon sanyargatta őket. Szegény Charlotte-nak kis híján lefagyott a lába, az éhségtől állandóan szédelgett, szerencse a szerencsétlenségben, hogy amikor egyik diáktársa belehalt a spártai nélkülözésekbe, a Brontë-lányok pedig tüdőbajt kaptak, apjuk mégiscsak megszánta, és hazavitte őket. A két idősebb testvér azután a kevésbé rideg Franciaországban tanult, ahol azonban Charlotte halálosan beleszeretett tanárába, aki persze nős ember volt, úgyhogy szenvedései tovább folytatódtak. A féltékeny feleség piszkálódásai elől végül hazamenekült, és elhatározta, kiírja magából szíve fájdalmát. Mást nemigen tehetett, ezt bizonyítja az is, hogy kiderült, mind a három nővér írogat titokban. Szemérmes próbálkozások után aztán egy jószemű kiadó kiadta a Jane Eyre-t, amely óriási sikert aratott, Charlotte pedig végre egy kicsit boldog lehetett, fényűzésképpen még egy fürdőkádat is vett.

De boldogsága nem tartott sokáig, testvérei sorban belehaltak gyermekkorukban szerzett tüdőbajukba, ő pedig hosszas gondolkodás után, 38 évesen feleségül ment egy sótlan lelkészhez. A terhességet azonban nem bírta gyönge szervezete, a tüdővész elvitte őt is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Charlotte Brontë
  Villette / Henry Hastings kapitány
  A Világirodalom Remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 660
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630703386

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  457817
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés