Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Világkép - 70 éves KEPES ANDRÁS

-25%
ÚJ
Világkép - 70 éves KEPES ANDRÁS
 • Világkép - 70 éves KEPES ANDRÁS
 • Világkép - 70 éves KEPES ANDRÁS
 • Világkép - 70 éves KEPES ANDRÁS
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2018.10.09   A készlet erejéig!

Bejrútban, Buenos Airesben, és később Amerikában egy komcsi országból érkezett, vicces, idegen srác voltam, itthoni kamasz barátaim szemében pedig a fura fiú, aki Beatles-számok helyett argentin szambákat penget a gitárján. Idegenben büszke magyar voltam, itthon pedig egyike azoknak, akik elhitték, hogy ez a Nyugat és Kelet között ingázó "Kompország" már Európa. Ahogy Ady írta száz éve. Azóta mintha Európa és a világ is egyre jobban ingázna. Keresné a helyét. Úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és halálról, szeretetről és gyűlöletről, szerelemről és családról, hitről és rítusokról képzeltem. De még a hétköznapokról: evésről, ivásról, öltözködésről, lakókörnyezetünkről is. Humorral, könnyedén persze, nehogy megijesszem magam. Tudom, végső válaszok nincsenek, csak végső kérdések - ez a könyv is csupán amolyan szubjektív világ-pillanatkép.

2018. október 11-én 70 éves KEPES ANDRÁS újságíró. Azon lehet vitatkozni, hogy ő-e a legvonzóbb férfi tévés személyiség - bár egy pár éve végzett felmérés során a nők többsége rá szavazott -, az azonban kétségtelen, hogy ő az egyik legfelkészültebb közöttük. Ebben némi szerepet játszott a szerencse is, diplomata-családba született, így jórészt külföldön nőtt fel, járt iskolába Bejrútban és Buenos Airesben, tanult az ELTÉ-n és a Stanford Egyetemen, úgyhogy ismeri a világot, és biztos nyelvtudás birtokában remekül el is boldogul benne. Újságírói pályáját a rádióban kezdte éppen négy és fél évtizede, 1973-ban, szépen lépkedett felfelé a ranglétrán, s mikor rovatvezető lett, átment a tévébe. Előbb évekig a Stúdió kulturális magazin foglalkoztatta, majd 1991-ben kirukkolt saját műsorával, és az Apropó szép sikert aratott. Még nagyobb népszerűséget szerzett azonban 1994-ben indított Desszert című műsorával, amelyben minden felszínes show-körítést mellőzve három vendégével beszélgetett a fehér asztal mellett, lebilincselően szellemesen. Teljesen megérdemelten kapta számos szakmai kitüntetését, a többi között van Táncsics Mihály-díja és Pulitzer-emlékdíja, legnagyobb kitüntetése azonban a tévénézők szeretete, amely kivált fényesen megnyilvánult súlyos betegsége idején, amikor a fél ország aggódott érte. Egyébként sem nehéz szeretni, kellemes ember, imádják a nők, és ő is erősen vonzódik a gyengébb nemhez. Mostanában sajnos nem látjuk a képernyőn, a könyveit viszont olvashatjuk. Több is nagy siker lett közülük, például a Tövispuszta és a Világkép. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kepes András
  Világkép
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 354
  ISBN: 9789633106709

 • Cikkszám
  118617
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés