Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Viktória királynő - 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Viktória királynő - 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő
 • Viktória királynő - 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő
 • Viktória királynő - 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő
 • Viktória királynő - 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő
 • Viktória királynő - 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő
570 Ft

Lytton Strachey életrajza Viktóriáról, Anglia s India királynőjéről kedves és nagyon emberi képet rajzol meg arról az asszonyról, akiről egy korszakot neveztek el. Viktória 1837-ben 18 évesen lépett trónra, s 1901 januárjában halt meg. Az uralkodása alatt vált Anglia világbirodalommá, s ebben a folyamatban olyan legendás társai voltak, mint férje, Albert herceg, Gladstone és Disraeli. Amikor élete vége felé a kormányzás gondjait egyre inkább miniszterelnökére hagyta, igazi támasza – régóta özvegy volt már – a legendás skót szolgája, John Brown volt. Lytton Strachey Viktória királynője könnyedségével, eleganciájával megújította az életrajzírás műfaját, s minden későbbi mű példájául szolgált.

2019. május 24-én 200 éve született VIKTÓRIA angol királynő. III. György király unokája közel hat és fél évtizeden át uralkodott népei felett. Amelyek az ő uralkodása alatt voltak a legtöbben, hiszen a Föld területének egynegyede tartozott a koronához, s a világ lakosságának egyötöde tisztelhette őt uralkodójaként. S bár ő maga ténylegesen nem vett részt a politikában, annál inkább meghatározó szerepet játszott a korabeli erkölcsök kialakításában, a "viktoriánus" kor ma is a bigott szigorúság szinonimája. A látszat szerint Viktória volt a puritán asszony megtestesülése, kilenc gyermeket szült férjének, Albert szász-koburgi hercegnek - aki egyébként az unokatestvére volt -, s idős korában ő lett "Európa nagymamája", az ő leszármazottai uralkodtak szerte Európában. Rokona volt például az utolsó orosz cár, tőle örökölte a cárevics súlyos vérzékenységét, s ez vezetett a hírhedt Raszputyin garázdálkodásához. De miközben a viktoriánus erkölcsök pusztán kötelességként írták elő az asszonyoknak a házaséletet, ő maga rendkívül élvezte a szerelmet. Szeretett férjét őszintén meggyászolta, Albert halála után korona helyett is özvegyi fátylat viselt, s joggal vélhetnénk, hogy ez az erkölcsös asszony sosem nézett más férfira. De persze nem így történt, ráadásul egyik inasát tüntette ki királyi kegyével, aki teljesen uralkodott felette, az indiai lakáj volt a világ egyetlen embere, aki még veszekedhetett is Őfelségével. Viktória pedig nemcsak eltűrte ezt, de ahogyan írták: "határozottan szerette, ha így bánik vele". Izgalmas kapcsolatukról könyvet is írtak, amelyet meg is filmesítettek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lytton Strachey
  Viktória királynő
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 320
  ISBN: 9631526194

  jó állapotú antikvár könyv

  Lytton Strachey
  Viktória királynő

  Királyi házak
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2003
  Oldalszám: 314
  ISBN: 9639526304

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  770996
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés