Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vidal - Az önéletrajz - 90 éve született VIDAL SASSOON

-25%
ÚJ
Vidal - Az önéletrajz - 90 éve született VIDAL SASSOON
 • Vidal - Az önéletrajz - 90 éve született VIDAL SASSOON
 • Vidal - Az önéletrajz - 90 éve született VIDAL SASSOON
 • Vidal - Az önéletrajz - 90 éve született VIDAL SASSOON
 • Vidal - Az önéletrajz - 90 éve született VIDAL SASSOON
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2018.01.16   A készlet erejéig!

A hatvanas években az egész világ Londonban kereste a választ arra a kérdésre, mi az igazi stílus. Ha hajvágásról volt szó, az egyetlen hely, ami szóba jöhetett, Vidal Sassoon szalonja volt. Modellek, színésznők, boltoslányok özönlöttek a Bond Streetre a Sassoon védjegyévé vált rövid, szexi, geometrikus, frizurákért. Vidal ollója felszabadította a nőket, és ők nem tudtak betelni vele: tiszta vonalak, mértani szögek, az arccsontokat kiemelő, szabadon libbenő haj. Ő alkotta meg Mary Quant, Grace Coddington, Twiggy, Rita Hayworth, Christine Keeler, Mia Farrow és Jean Shrimpton frizuráját.Vidal Sassoon olvasmányos visszaemlékezéseiben bemutatja mindazokat, akik egyengették az útját, akik hatással voltak munkásságára és meghatározó szerepet töltöttek be életében, és ezzel a 20. század második felének divatvilágában is. Feltárja az őt mozgató szenvedélyeit is - ír építészetről, gyönyörű nőkről, Izraelről és az antiszemitizmusról, családi kötelékeiről és a Chelsea-bérletről, melyről sosem mondott le. Sassoon memoárja egy olyan East End-i fiú inspiráló és megindító története, akiből a világ leghíresebb mesterfodrásza vált.

2018. január 17-én 90 éve született VIDAL SASSOON angol fodrász. London egyik nyomornegyedében látta meg a napvilágot, és bár cseperedve építész akart lenni, egy zsidó árvaházban nevelkedve nem sok reménnyel kecsegtette az élet. Esze ágában sem volt, hogy fodrász legyen, ám mivel pénzt kellett keresnie, és nem értett semmihez, hajmosó lett egy borbélyüzletben. Hogy volt-e tehetsége a fodrászathoz, azt csak feltételezni tudjuk, az viszont bizonyos, hogy a spóroláshoz nagyon értett. Az ötvenes évekre összegyûlt annyi pénze, hogy megnyitotta első önálló kis fodrászüzletét, hírnevét pedig 1962-ben szerezte az általa kitalált új hajvágási stílussal. Miután rövidre vágta a híres színésznő, Mia Farrow derékig érő hajzuhatagát, a Sassoon-frizura meghódította a világot, akkoriban nálunk is Sassoon-frizurát hordott minden modern nő. A siker nyomán szalonokat nyitott szerte Európában, pályája csúcsán pedig a Sassoon valódi világbirodalom lett, előkelő szalonokkal, hajápolási és kozmetikai cikkeket forgalmazó bolthálózattal, saját illatszergyárakkal, sőt, a világ leghíresebb fodrásza fodrászakadémiákat is nyitott, amelyekben borsos tandíj fejében tanulhatnak a jövő sztárfigarói. A szerencsések magától a mestertől is elleshettek pár fogást, de egyes vendégek is találkozhattak vele, Sassoon ugyanis rendszeresen személyesen ellenőrizte a szalonjait, és ha olyan kedve volt, maga is ollót, fésût ragadott. Sajnos már nem teheti szegény, öt éve távozott az égi fodrászatokba. De emléke örökké fennmarad, a Sassoon-frizura ugyanis főnévvé vált, és bekerült az angol nyelv szótárába. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vidal Sassoon
  Vidal - Az önéletrajz
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 288
  ISBN: 9789633579220

 • Cikkszám
  105349
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés