Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vermeer van Delft életregénye - 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 3 db
Vermeer van Delft életregénye - 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT
 • Vermeer van Delft életregénye - 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT
 • Vermeer van Delft életregénye - 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT
 • Vermeer van Delft életregénye - 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT
 • Vermeer van Delft életregénye - 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT
790 Ft

A delfti Joannes Vermeer életéről igen kevés hiteles adat maradt fenn. Gyermekkoráról, ifjúságáról semmit sem tudunk. Ki volt a mestere, hol tanult? Csak azt tudjuk, hogy 1653-ból származik a delfti Szent Lukács festőcéh könvében Vermeert mesterré fogadó bejegyzés. Vermeer életében Hollandia hosszan tartó háborúkat vívott. Ekkor folytak az Anglia elleni tengeri hadjáratok is. A háborúk okozta ínség és nincstelenség miatt zavargások támadtak. A gyarmatosítás révén meggazdagodott polgárság csak vagyona gyarapításával törődött. Azok, akik ekkor is hajlandók voltak műalkotásokat vásárolni, francia stílusú, elegáns művek iránt érdeklődtek. E korszak három kiemelkedő németalföldi mestere: Frans Hals, Rembrandt és Vermeer, akik az embert és mindennapi életét tartották ábrázolásra érdemesnek, szegénységben és elhagyatottságban haltak meg.

A szerző ezt az ellentmondásokkal teli, mozgalmas korszakát véve hátteréül, mély átéléssel írja le a festő belső vívódásait, melyek során nagy műgonddal készülő mesterművei születtek. A történet Delft híres látképének létrejöttével ér véget. Szimbolikusnak is érezhetjük ezt a befejezést, mert a valóságos város vaskos erődítményrendszerével méltán válthatja ki a csodálatot: mintha az örökkévalóság számára készült volna, akárcsak Vermeer örökbecsű mesterműve.

2017. október 31-én 385 éve született JAN VERMEER VAN DELFT holland festő. A XVII. századi holland festészet Rembrandt melletti legnagyobb alakja volt, aki legszebb képeit az 1660-70 közötti években festette, bár egyik főműve, a Delft látképe az ötvenes évek végén készült. Híres képét, a Csipkeverő nő-t a párizsi Louvre őrzi. Manapság a neten szinte divatbajött Leány gyöngy fülbevalóval című festménye. Női arcképe a budapesti Szépművészeti Múzeumban van. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ingrid Möller
  Vermeer van Delft életregénye
  Kiadó: Corvina
  Kiadás éve: 1983
  Oldalszám: 216
  ISBN: 9631314936

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  3 db
  Cikkszám
  980968
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés