Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vér és pezsgő - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA

-25%
ÚJ
Vér és pezsgő - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA
 • Vér és pezsgő - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA
 • Vér és pezsgő - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft
Kezdete: 2019.05.23   A készlet erejéig!

A Park Könyvkiadó 2006-ban jelentette meg Robert Capa Kissé elmosódva című, több mint 100 képet tartalmazó regényes önéletrajzát, mielőtt a magyar állam megvásárolta volna a fotográfus mestergyűjteményét. Ezután John Steinbeck Orosz naplója és Irvin Shaw Izraeli riportok című kötete következett Capa 70, illetve 94 fotójával.

A rövid életű, de sokat megélt fényképészről számos életrajz született, a Vér és pezsgő című kötetében ezúttal Alex Kershaw tesz kísérletet arra, hogy megfejtse a 20. század egyik legendás alakjának titkát.

Alex Kershaw (1966) író, újságíró Angliában született, tanulmányait az Oxfordi Egyetemen végezte. 1994 óta az Egyesült Államokban él. A The Guardian, a The Sunday Times Magazine és az Observer rendszeres szerzőjeként számos híres fotóriporterrel állt közeli munkakapcsolatban. Fő érdeklődési területe a második világháború története, erről a témáról eddig 9 sikeres dokumentumregényt publikált.

2019. május 25-én 65 éve hunyt el ROBERT CAPA magyar származású amerikai fotóriporter. Eredetileg Friedmann Endrének hívták, és a fotótörténet legjelentősebb haditudósítója volt. Háborúellenes felfogást tükröző harctéri felvételeivel vált ismertté; világhírnevét a spanyol polgárháborúban készült A milicista halála című fényképével szerezte. (Manapság egyes rosszindulatú megjegyzések szerint a kép valójában nem is bravúros pillanatfelvétel, hanem megrendezett jelenet.) Capa később tudósított a japán-kínai háborúról, a II. világháborúról, majd az indokínai harcokról. Indokínában érte a tragikus halál is, aknára lépett. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alex Kershaw
  Vér és pezsgő
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 384
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789633554494

 • Cikkszám
  495847
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés