Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Venyigeszú és plankton - 100 éve született BORIS VIAN

-25%
ÚJ
Venyigeszú és plankton - 100 éve született BORIS VIAN
 • Venyigeszú és plankton - 100 éve született BORIS VIAN
 • Venyigeszú és plankton - 100 éve született BORIS VIAN
 • Venyigeszú és plankton - 100 éve született BORIS VIAN
 • Venyigeszú és plankton - 100 éve született BORIS VIAN
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2020.03.08   A készlet erejéig!

A kiadó Vian-sorozatának második kötete, a Venyigeszú és a plankton egyfelől két, irigylésre méltó profizmussal megszervezett, fergetegesen erkölcstelen házibuli történetét kínálja az olvasóknak, másfelől pedig betekintést nyújt annak az agyalágyult bürokratákkal teli Hivatalnak a hétköznapjaiba, amelyet egy rövid időre az ifjú, friss mérnöki diplomás Boris Vian is kénytelen volt munkahelyéül elfogadni.

A regény szereplői a szívderítően nimfomán lányok, a holt laza jampecek, a minden őrültségre kész zenészek, a szinte fájón röhejes aktakukacok, az inkontinens vadászblézer, az álnok Venyigeszú, az Alvilágjárókból már jól ismert Antiochio-Őrnagy páros és ez utóbbi jegyese, Óvadóc de la Petrence valamennyien a szving lüktető ritmusától hajtva rohannak elkerülhetetlen végzetük felé.

2020. március 10-én 100 éve született BORIS VIAN francia író. Eredetileg muzsikus akart lenni, egy zenekarban trombitált is, de súlyos szívbetegsége miatt abba kellett hagynia a megerőltető trombitálást. Hiába szeretett volna, nem lehetett természetesen katona sem, így aztán megpróbálkozott az írással, kezdetben csupán barátai szórakoztatására. Közben dolgozott is persze, mérnöki diplomájával előbb a Szabványügyi, majd a Papírügyi Hivatalban, de nem halmozták el feladatokkal, így aztán egyre többet írhatott. Első művei az íróasztalfiókban maradtak, első regénye, a Tajtékos napok csak 1947-ben jelent meg. Egyébként álnéven írt, amit könnyen megérthetünk már műveinek címeit olvasva is, a Minden hulla fekete, az Öljünk meg minden rohadékot és a Köpök a sírotokra nagy botrányt kavart, különösen az utóbbi lett óriási viták tárgya, még be is perelték miatta, és 100 ezer frank büntetést kapott érte, bár később mégis megfilmesítették. Talán legjobb regénye a Pekingi ősz. Később visszatért a zenéléshez, orvosainak tanácsa ellenére ismét trombitálni kezdett, majd énekelt, s eközben több dzsessz szaklapot szerkesztett, és remek sanzonokat komponált. De beírta nevét a rockzene történetébe is, ő írta ugyanis az első francia nyelvű rockszövegeket. Furcsa körülmények között halt meg; az ellenkezése dacára filmre vitt Köpök a sírotokra című film zártkörű bemutatóján annyira felizgatta magát, hogy a vetítés során rosszul lett, és a kórházba szállítása után meg is halt. Mindössze 39 évet élt. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Boris Vian
  Venyigeszú és plankton
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 274
  ISBN: 9789632275338

 • Cikkszám
  180976
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés