Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Végítélet előtt - 80 éves GOMBÁR ENDRE

-20%
ÚJ
Végítélet előtt - 80 éves GOMBÁR ENDRE
 • Végítélet előtt - 80 éves GOMBÁR ENDRE
 • Végítélet előtt - 80 éves GOMBÁR ENDRE
2 180 Ft
Akció: 1 744 Ft
Kezdete: 2018.05.07   A készlet erejéig!

A regény Gondos László történelmi sorsfordulókkal teli életét mutatja be változatos színtereken, gyermekkorától felnôtt, házas emberré válásáig. Budapest 1943-as bombázásától az ostromon és az 1956-os forradalmon át a rendszerváltás kezdetéig. Ebben a tabutémákat nyíltan feltáró történetben ugyanúgy helyet kap a budapesti zsidóság kálváriája vagy mentése, mint a Vörös Hadsereg felszabadító és egyúttal az országot megszálló hadmûvelete, és mint a háborúban elesett apósa sírjának felkutatása Ukrajnában. Az emberi és politikai csalások, a képmutatások és köpönyegforgatások saját sorsában való megtapasztalása ellenére is kitart elvei és vélt igazságai mellett. László nagy túlélô, és amikor felesége, Ildikó, egy tudományos-fantasztikus folyóiratban megjelent, az emberiség kipusztulásának vízióját elôrevetítô írástól komolyan megriad, Madách „Az ember tragédiája” befejezô mondatára hivatkozva, így válaszol: „Nem adjuk fel, drágám!”

2018. május 12-én 80 éves GOMBÁR ENDRE író és műfordító, egyebek mellett A rénszarvasverseny című ifjúsági regény és Az éjféli nap birodalmában című gyermekkönyv, illetve a Végítélet előtt és a Lehettél volna a lappok királya szerzője, a skandináv irodalom jó ismerője, Mika Waltari Szinuhe című regényének fordítója.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gombár Endre
  Végítélet előtt
  Kiadó: Hét Krajcár
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 187
  ISBN: 9789639596849

 • Cikkszám
  218332
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés