Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Van Gogh élete - 30 éve hunyt el IRVING STONE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Van Gogh élete - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Van Gogh élete - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Van Gogh élete - 30 éve hunyt el IRVING STONE
570 Ft

Van Gogh élete egyike a legtragikusabb művészsorsoknak. Rengeteget dolgozott, kisérletezett, de soha egyetlen képét sem vásárolták meg. Minden kezdeményezése kudarcba fulladt, minden szerelme újabb szenvedést megaláztatást hozott számára. Végül elméje elborult, saját kezével vetett véget zaklatott életének. S alig néhány esztendővel halála után nevét szárnyra kapta a világhir, és a legnagyobbak sorába emelte.

A nagy holland mester életregénye Irving Stone tolla nyomán elevenedik meg előttünk. Az angol iró – elsősorban Vincent Van Goghnak a testvérével Theóval folytatott levelezése alapján – szinesen, érdekesen és valósághűen irja le a történteket. Könyve, mely számos angol kiadás mellett sok más nyelven – köztük oroszul, lengyelül, franciául is – megjelent, világszerte nagy sikert aratott. Film is készült belőle, a Magyarországon is bemutatott „A Nap szerelmese” cimű alkotás.

A kötet illusztrációs anyaga Van Gogh 16 művét tartalmazza, közülük nyolcat szines nyomatban.

2019. augusztus 26-án 30 éve hunyt el IRVING STONE amerikai író. Kiváló életrajzai révén ismert; ő írta a Van Gogh élete, a Michelangelo és a Matróz lóháton című könyvet - ez utóbbi Jack London életéről szól. Igen népszerű az Ellenség a házban című regénye is. Nagyon olvasott írónak számít, hiszen művei több mint ötven nyelven, harmincmilliónál több példányban jelentek meg. Sok könyve magyarul is olvasható. Például A görög kincs című életrajza Trója feltárójáról, Heinrich Schliemannról. Ez a könyve néhány éve különösen az érdeklődés középpontjába került, mert a benne foglaltak szolgáltatnak bizonyítékul a trójai kincs körül kialakult nemzetközi vitának. Schliemann a kincseket Törökországban találta, de sikerült átcsempésznie Görögországba, ahol elrejtette, majd a berlini múzeumnak ajándékozta. 1945 májusában azonban eltűnt, s csak pár éve derült ki, hogy az oroszok vitték el, és a moszkvai Puskin Múzeumban rejtették el. Még ma sem tudják azonban pontosan, hány darabból áll a híres kincs, mert semmilyen leírás nem készült róla. Irving Stone a fent említett könyvében 12 ezer darabról tett említést,  Irina Antonova, a Puskin Múzeum igazgatója csak 8750-ről. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Irving Stone
  Van Gogh élete
  Kiadó: Corvina
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 392

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  908214
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés