Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Van Gogh élete - 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Van Gogh élete - 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH
 • Van Gogh élete - 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH
570 Ft

Van Gogh élete egyike a legtragikusabb művészsorsoknak. Rengeteget dolgozott, kisérletezett, de soha egyetlen képét sem vásárolták meg. Minden kezdeményezése kudarcba fulladt, minden szerelme újabb szenvedést megaláztatást hozott számára. Végül elméje elborult, saját kezével vetett véget zaklatott életének. S alig néhány esztendővel halála után nevét szárnyra kapta a világhir, és a legnagyobbak sorába emelte.

A nagy holland mester életregénye Irving Stone tolla nyomán elevenedik meg előttünk. Az angol iró – elsősorban Vincent Van Goghnak a testvérével Theóval folytatott levelezése alapján – szinesen, érdekesen és valósághűen irja le a történteket. Könyve, mely számos angol kiadás mellett sok más nyelven – köztük oroszul, lengyelül, franciául is – megjelent, világszerte nagy sikert aratott. Film is készült belőle, a Magyarországon is bemutatott „A Nap szerelmese” cimű alkotás.

A kötet illusztrációs anyaga Van Gogh 16 művét tartalmazza, közülük nyolcat szines nyomatban.

2020. július 29-én 130 éve hunyt el VINCENT VAN GOGH holland festő

 

Mozgalmas - és roppant érdekes - életet élt, s mivel csodás és viszonylag könnyen emészthető képeket festett, egyike a művészettörténet legnépszerűbb festőinek. Sokat csatangolt szerte Európában, s furcsa dolgaival mindenhol megdöbbentette az istenfélő polgárokat. Hágában például segített egy nincstelen, elhagyott, szerencsétlen sorsú nőn, ami annyira felháborította a derék katolikusokat, hogy a város művészei szóba sem álltak vele.

 

A posztimpresszionizmus egyik legnagyobb festője egyébként autodidakta művész volt. Nem véletlenül, hiszen különben is öntörvényű, saját világában élt. A festésen kívül semmi nem érdekelte, elhanyagolt öltözékben csavargott a világban, s akkor evett, ha volt mit. Orvosilag is igazolt elmebetegségben szenvedett, egyik rohama során vágta le a bal fülét is. Tette bizonyára a történelem egyik leghíresebb öncsonkítása, amely bár egy zseniális önarcképet eredményezett, viszont elmegyógyintézetbe zárták miatta.

 

A modern európai festészet egyik legmeghatározóbb egyénisége végül 37 évesen öngyilkos lett. Egy mezőn kóborolva fordította maga ellen revolverét, de vasszervezete miatt nem halt meg rögtön. Sőt, egy idő után fölkelt a földről, szépen visszament az intézetbe, és egyik pipát szívta a másik után, ám a golyót nem tudták eltávolítani a testéből. Igazi művészhez illő temetést kapott, egy kávéházban, a billiárdasztalon ravatalozták fel. Sírja köré napraforgókat ültettek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Irving Stone
  Van Gogh élete
  Kiadó: Corvina
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 392

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  344298
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés