Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vallásszociológia - 100 éve hunyt el MAX WEBER

ÚJ
használt, antikvár könyv
Vallásszociológia - 100 éve hunyt el MAX WEBER
 • Vallásszociológia - 100 éve hunyt el MAX WEBER
 • Vallásszociológia - 100 éve hunyt el MAX WEBER
 • Vallásszociológia - 100 éve hunyt el MAX WEBER
6 999 Ft

A Vallásszociológia eredetileg Weber főművének, a Gazdaság és társadalomnak egyik fejezete, amely azonban önmagában zárt, önálló egység. Szociológia szempontból ismerteti a vallásos tevékenységet, az istenfogalom alakulását nem csupán történeti, hanem a vallásos tevékenységet kifejtő személyek – sámánok, varázslók, papok –, illetve hívők szempontjából is. Vizsgálja a különböző vallásokat világra való nyitottság, az általuk hirdetett etika, illetve a vallási közösségek típusa alapján is. Ez az írás olyan alapmű, amely minden humán tudomány elsajátításához és gyakorlásához nélkülözhetetlen. Ma pedig, amikor újra fellángoltak a vallás nevében meghirdetett „szent” háborúk, Weber tanai alapvető ismereteinkké kellene hogy váljanak.

2020. június 14-én 100 éve hunyt el MAX WEBER német filozófus és szociológus

Különösen értékesek vallásszociológiai írásai, legismertebb könyve e témában A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme. A szociológiába főként az "ideáltípus" fogalmának bevezetésével írta be a nevét, munkáiban a történeti alakzatok, gazdasági jelenségek, társdalmi csoportok, politikai döntések jellemző jegyeiből megformált egy ideáltípust, s a gyakorlati cselekedeteket azután ezzel vetette össze. Ezen elmélete óriási hatással volt a tudományág későbbi fejlődésére. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Max Weber
  Vallásszociológia
  A vallási közösségek típusai
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 368
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9632089448

  kifogástalan állapotú antikvár könyv, nem olvasott példány

 • Cikkszám
  448498
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés