Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Valakié vagy senkié - 150 éve született LUIGI PIRANDELLO

-25%
ÚJ
Valakié vagy senkié - 150 éve született LUIGI PIRANDELLO
 • Valakié vagy senkié - 150 éve született LUIGI PIRANDELLO
 • Valakié vagy senkié - 150 éve született LUIGI PIRANDELLO
 • Valakié vagy senkié - 150 éve született LUIGI PIRANDELLO
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.13   A készlet erejéig!

Nobel-díjas olasz drámaíró 1929-ben keletkezett, de meglepően modern és a ma emberéhez/olvasójához/színháznézőjéhez szóló alkotása. Első magyar fordítás.

2017. június 28-án 150 éve született LUIGI PIRANDELLO Nobel-díjas olasz író és költő. Az 1934-ben Nobel-díjat kapott szerző sokáig nem is akart irodalmár lenni, már elmúlt harmincéves, amikor drámaírásra adta a fejét. Akkor már különben egész Szicíliában híres volt, igaz, nem irodalmi tehetsége, hanem viharos szerelmi élete miatt. Később sem nagyon volt szüksége az írói sikerre, ragyogóan nősült, szép feleségével kapott egy óriási kénbányát is, amelynek jövedelméből, az egyik leggazdagabb szicíliai család tagjaként gondtalanul éldegéltek, ő pedig kedvtelésből írosgatott. S ekkor következett be a tragédia; egy napon a bánya beomlott, a családi vállalkozás pillanatok alatt tönkrement, s ezzel egycsapásra véget ért a dolce vita. Pirandello tanári állást vállalt és írói honoráriumból próbált megélni, felesége azonban beleőrült a csapásba. A szerelmes író azonban sokáig nem engedte bolondokházába zárni feleségét, inkább szörnyű megpróbáltatások között otthon ápolgatta, míg végül a hatóságok erőszakkal vitték a tébolydába. Pirandello bánatában a nők hajkurászásába fogott, érzelmileg azonban mindvégig hű maradt még közel húsz évig zártosztályon élő feleségéhez. A kritikusok szerint az olvasóknak mindezt tudniuk kell életéről, hogy műveit megértsék. Rajtunk nem múlott. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Luigi Pirandello
  Valakié vagy senkié
  Kiadó: Attraktor
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 131
  ISBN: 9786155257513

 • Cikkszám
  279154
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés