Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Valahol utat vesztettünk - 135 éve született SZEKFÜ GYULA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Valahol utat vesztettünk - 135 éve született SZEKFÜ GYULA
 • Valahol utat vesztettünk - 135 éve született SZEKFÜ GYULA
 • Valahol utat vesztettünk - 135 éve született SZEKFÜ GYULA
790 Ft

Már visszafelé baktatnak a végtelen orosz hómezőkön a német katonák, amikor 1943 decemberében a Magyar Nemzet hasábjain Szekfű Gyula a magyar reformkor centralista politikusainak írásait elemzi. Három sarkalatos gondolatot emel ki munkásságukból: a szabad községek önrendelkezését, az egyesülés demokratikus jogát és a politikai hatalom s intézményrendszer humanizmusát. Történelmünk mindhármat elsikkasztotta: 1848-ban még nem volt lehetőség megvalósításukra, 1867 után pedig már nem akarták a hatalom urai a magyar demokrácia létrejöttét. A II. világháború válságos pillanataiban Szekfű Gyula, a felelősséggel gondolkodó magyar történész és közéleti ember e politikai útvesztés genezisét kutatja – nehogy ismét utat tévesszünk.

2018. május 23-án 135 éve született Székesfehérvárott SZEKFÜ GYULA történész, publicista, egyetemi tanár, akadémikus, a magyar polgári történetírás egyik kiemelkedő alakja. Fő műve a Három nemzedék, amelyben azt vizsgálta, hogyan került Magyarország a két háború közötti sanyarú állapotába. Legismertebb - ma is lenyűgözően nagyszerű - munkája a Magyar történet, amelyet barátjával, Hóman Bálinttal közösen írt. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szekfű Gyula
  „Valahol utat vesztettünk”
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1987
  Oldalszám: 70
  ISBN: 9631410390

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  773755
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés