Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vajda János válogatott versei - 190 éve született VAJDA JÁNOS

-25%
ÚJ
Vajda János válogatott versei - 190 éve született VAJDA JÁNOS
 • Vajda János válogatott versei - 190 éve született VAJDA JÁNOS
 • Vajda János válogatott versei - 190 éve született VAJDA JÁNOS
 • Vajda János válogatott versei - 190 éve született VAJDA JÁNOS
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft
Kezdete: 2017.05.04   A készlet erejéig!

A Palatinus Kiadó népszerű sorozatában – egy (két) hang – a kortárs magyar költészet kiváló képviselői válogatnak klasszikus elődeik életművéből. A legújabb kötetben Vajda János verseinek legjavát Turczi István kínálja az olvasónak, szenvedélyes, egyszersmind tárgyszerű utószó kíséretében. „Ady előtt a belső küzdelmek gyötrelmét, a megbékélésre nem képes meghasonlást aligha szólaltatta meg magyar költő nála megindítóbb hangon, megragadóbb képekben. Az ő magánya már az elátkozottak, nem a boldogságkeresők stigmája” – írja Turczi líránk különös óriásáról.

2017. május 7-én 190 éve született VAJDA JÁNOS költő. A magyar irodalomban talán nem volt olyan kiváló képességű alkotó, aki hozzá hasonló érdektelenség mellett alkotta volna műveit. Akármibe fogott, kudarcot vallott vele; megbukott drámájával, elbeszélő költeményeivel, még csodálatos szerelmes versei sem tetszettek szinte senkinek. A megalázó kudarcok elől a szerelembe menekült, de szegény Vajdának a nőkkel sem volt szerencséje. Élete első és legnagyobb szerelme, Gina nemigen érdemelte meg rajongását, s ezt Vajda némiképp tudta is, jellemző kettejük viszonyára, hogy a szerelmes költő késsel a zsebében járt randevúra. Egyébként is rendkívül erőszakos ember volt, nemcsak a férfiakkal, de a nőkkel szemben is, felesége, Bartos Róza önéletírásában számos esetről be is számol. Megesett például, hogy Vajda letépte róla a ruhát, és az anyaszült meztelen asszonyt kergette a házban. Persze Róza is megérte a pénzét, kiderült róla, hogy törvénytelen fia van, mire Vajda beadta a válást, érdekes módon arra hivatkozva, hogy házasságukat "nem hálták el". A szerelmi csalódásból szokás szerint az irodalomhoz menekült, és élete alkonyán Jókai segítségével még a remény is felvillant művészetének kései elismerésére, de végül ez a kísérlet sem sikerült. Amikor meghalt, még a költészet iránt érdeklődők sem tudták, hogy jeles költő távozott vele. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vajda János válogatott versei
  Összeállította: Turczi István
  Kiadó: Új Palatinus
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 364
  ISBN: 9789632740140

 • Cikkszám
  440544
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés