Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Vadnarancsok - 65 éves GÉCZI JÁNOS

-25%
ÚJ
Vadnarancsok - 65 éves GÉCZI JÁNOS
 • Vadnarancsok - 65 éves GÉCZI JÁNOS
 • Vadnarancsok - 65 éves GÉCZI JÁNOS
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2019.05.02   A készlet erejéig!

A Vadnarancsok egy igazi könyvlegenda. A 80-as évek botránykönyve már megjelenése előtt óriási vihart kavart. Az akkor legszabadabb irodalmi folyóirat lapszámát az állampárt visszarendelte a piacról, és bezúzatta, a benne megjelent Vadnarancsok-részlet miatt. Irodalmi szociográfia Géczi János tollából. Négy élettörténet-rekonstrukció, négy fiatal sorsa, négy kudarcos élet. A társadalom mélyrétegeiben drogosok, prostituáltak, nimfomániások, melegek mozogtak, próbálták elkerülni a közösségi retorziókat, a megbélyegzést, a kirekesztést, az ellehetetlenülést. Géczi felkereste a kiszolgáltatottakat, beszélgetett velük, igyekezett megérteni, és megmutatni, mit látnak saját életükből ezek a kiúttalan figurák. Más volt még a társadalmi környezet, más a közösség tűréshatára, de a kirekesztés mintázatai pontosan ugyanazok, mint ma.

Géczi János úttörő munkája élő, aktuális mű, amely a szereplők élettörténetén túl a nyugati típusú közösségek tűréshatárairól, deviancia-fogalmáról és könyörtelen gyűlölködéséről is nagyon pontos képet fest.

2019. május 4-én 65 éves GÉCZI JÁNOS író, a nyolcvanas évek elején nagy vihart kavart Vadnarancsok című könyv szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Géczi János
  Vadnarancsok
  Négy élettörténet-rekonstrukció
  Kiadó: Athenaeum
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 392
  ISBN: 9789632934457

 • Cikkszám
  211695
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés