Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


VIII. Henrik hat felesége - 470 éve hunyt el VIII. HENRIK

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
VIII. Henrik hat felesége - 470 éve hunyt el VIII. HENRIK
 • VIII. Henrik hat felesége - 470 éve hunyt el VIII. HENRIK
3 090 Ft
Nincs raktáron

Számos művészeti ág kedvelt témáját dolgozza fel nagyívű (és bestseller érdekességű) történelmi esszéjében a kitünő angol történész-író, akinek Mária, a skótok királynője című könyve már szintén megjelent magyarul.

Az angol reneszánsz idején, VIII. Henrik, a Tudor-házbeli uralkodó és az angol reformáció korában játszódó történet hőse valójában hat asszony, hat királyné, akiket a köztudatban nem elsősorban életük különböztetett meg egymástól, hanem inkább az, ahogyan ezek az életek – jobbára tragikusan – véget értek.

Hat egymástól nagyon különböző asszony életének története ez a könyv, ám alapjában mégis összefüggő elbeszélés. -Igyekeztem – mondja a szerző- valamennyi asszonyt azzal a rokonszenvvel szemlélni, amelyet már csak azért is megérdemelnek, mert VIII. Henrik feleségeinek korántsem irígylésre méltó sors jutott osztályrészül. És mégis : tárgyilagos távolságtartásra törekedtem… Remélem sikerült ugyanilyen távolságtartást tanúsítanom a királlyal kapcsolatban is. Ő a hatalmas májusfa, mindennek a középpontjában, körülötte járták körtáncukat ezek az asszonyok.
Ám ez itt, nem az ő története, hanem az asszonyoké.

2017. január 28-án 470 éve hunyt el VIII. HENRIK angol király. VII. Henrik király fia volt, s apja halála után, 1509-ben örökölte meg a trónt. Mind a csatamezőn, mind a diplomáciában remekül helytállt, megverte például a franciákat és a skótokat, dicső tetteitől zengett Európa. Otthon azonban nem volt nyugta, a nálánál idősebb és meglehetősen ájtatos felesége, Aragóniai Katalin állandóan piszkálta bohém természete miatt, ezért Henrik elhatározta: elválik tőle. Katalin azonban V. Károly császár nagynénje volt, VII. Kelemen pedig a császár szövetségese, ezért aztán a pápa nem adta beleegyezését a váláshoz. Henrik egy percig sem esett kétségbe; szakított Rómával, megalapította az anglikán egyházat, és elvált. Elvette Boleyn Annát, de miután ráunt, lefejeztette. Következő felesége, Seymour Janka fiút szült neki, s szerencséjére a gyermekágyban meghalt, így Henrik elvehette Klevei Annát, de ő sem tetszett neki, ezért még kétszer nősült. Erőszakos természete ellenére nem volt rossz uralkodó, de nem tűrt ellentmondást. Egyébként ő egyesítette Walest Angliával. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Antonia Fraser
  VIII. Henrik hat felesége
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1996
  Oldalszám: 718
  ISBN: 9630760991

   

  jó állapotú antikvár könyv

   

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  919479
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés