Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Üvöltő szelek - 200 éve született EMILY BRONTE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Üvöltő szelek - 200 éve született EMILY BRONTE
 • Üvöltő szelek - 200 éve született EMILY BRONTE
890 Ft

A ​korabeli kritika értetlenül fogadta ezt a „rendhagyó” regényt, Emily Brontë egyetlen prózai alkotását. Még nővére, Charlotte is jóformán mentegetni, magyarázni, szépíteni próbálja ezt az elemi erejű, jóformán a semmiből kiszökkent alkotást – az Üvöltő szelek második kiadásához, 1850-ben írt előszavában „primitív műhelyben, egyszerű szerszámokkal” készült, gránittömbből durván faragott szoborhoz hasonlítja immár halott húga regényét.

 

Ma már a Brontë nővérek közül a kritika is, az olvasói közvélemény is Emilyt tartja a legnagyobbnak, az Üvöltő szelek-et nemcsak jobbnak, mint akár a Jane Eyre-t, hanem világirodalmi rangú műnek, a 19. század egyik reprezentatív nagy regényének. Gyűlölet és szerelem együttélését, egymást erősítő-romboló hatását Emily Brontë előtt talán senki, azóta is csak kevés alkotó érzékeltette ilyen elemi erővel.

 

Emily Brontë – írja Ruttkay Kálmán – „nem moralizál, nem a büntető törvénykönyv paragrafusaiban gondolkozik, nem gondol a társadalom működését szabályozó erkölcsi normákkal, nem hívja segítségül az isteni igazságszolgáltatást, s ő maga sem szolgáltat költői igazságot. Nála, mint minden más, a jó és a rossz is a »lenni vagy nem lenni« nagy alapkérdésének függvénye

 

2018 .július 30-án 200 éve született EMILY BRONTE angol írónő. A híres íróként számontartott Brontë-lányok egyike volt, s bár mindössze egyetlen regényt írt, így is világhírnevet szerzett. Az Üvöltő szelek ugyanis remekmű, a regényt sokan az antik tragédiákhoz hasonlították. A könyv természetesen magyarul is olvasható, és filmen is óriási sikert aratott.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Emily Brontë
  Üvöltő szelek
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1986
  Oldalszám: 360
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630738872

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

  Emily Brontë
  Üvöltő szelek
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1982
  Oldalszám: 464
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630723581

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

  Emily Brontë
  Üvöltő szelek
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 396
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630711265

  jó állapotú antikvár könyv


 • Cikkszám
  136499
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés