Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Utolsó afrikai vadászatom

ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Utolsó afrikai vadászatom
1 190 Ft
Nincs raktáron

A "titokzatos" és „sötét” Afrika fogalmát lassanként száműzzük gondolatvilágunkból, s helyét a „megváltozott” Afrika képe foglalja el. A mintegy 25 évvel ezelőtti kiadásban ez a könyv már „A megváltozott Afrika” címet viselte. Pedig amikor jeles Afrika-vadászunk, Kittenberger Kálmán az utolsó afrikai elefántját meglőtte, akkor még éppen csak megkezdődött Afrika megváltozása. Sőt, épp az teszi a könyvet igazán érdekessé, – mi több: értékessé – számunkra, hogy a mai értelemben vett Afrikának azt az átmeneti időszakát tárja elénk, amikor a régi arculata már kezdett eltűnedezni, de az új még nem alakult ki.

Ez a változás – érdekes módon – a vadászatot sem kerülte ki. Azontúl, hogy már 1928-ban megszabták a vadásznak, hogy hány elefántot vagy egyéb védett vadat ejthet el – a vad viselkedése is megváltozott. Megtanulta felbecsülni a lőtávolságot, s csak azon kívül érezte magát biztonságban. Kittenberger talán az első vadász volt, aki megfigyelte, hogy az elefánt csak a rezervátum határáig menekül, azon belül már biztonságban érzi magát. A teljesen védett vad – pl. a fehér orrszarvú – pedig szinte nem is menekül. Persze, az afrikai vadászat akkoriban még veszélyes sport volt. A vadászkaravánt – a szafárit – sokszor már a teherautó helyettesítette, de a vadász még régi módon, s olykor csak a véletlen szerencse mentette meg a támadó vadtól. A vadászatban járatlan ember azt hinné, hogy a vadban ma is gazdag Afrikában a vadásznak csak puffogtatni kell. Pedig egyetlen, puskavégre alkalmas elefántért olykor napokig, hetekig kell cserkészni. Máskor meg éppen a bennszülöttek hiúsítják meg a vadászatot, s teszik lóvá még a gyakorlott elefántvadászt is.

Kittenberger nemcsak kiváló vadász, hanem egyszerű megfigyelő is volt, s könyvéből nemcsak Afrika vadjairól kapunk érdekes ismereteket, hanem a vele kapcsolatban állt emberekről is. A könyvet korabeli, eredeti felvételek illusztrálják.

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is =  Afrika és könyvek 

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Afrika, a titokzatos földrész

 • Kittenberger Kálmán
  Utolsó afrikai vadászatom
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1969
  Oldalszám: 354
  Kötés: keménytáblás

  Jó állapotú antikvár kömyv, de a papírborítás a gerincnél szinte teljesen szakadt.

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  178288
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés