Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Út a Kálváriára - 110 éve született DSIDA JENŐ

-20%
ÚJ
Út a Kálváriára - 110 éve született DSIDA JENŐ
 • Út a Kálváriára - 110 éve született DSIDA JENŐ
 • Út a Kálváriára - 110 éve született DSIDA JENŐ
 • Út a Kálváriára - 110 éve született DSIDA JENŐ
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.05.16   A készlet erejéig!

Erdélyben történelmi sorsvállalás a költészet, a magyar költőnek egyszersmind hitvallónak is kell lennie. Dsida Jenő rövid életét végigkísérte a megváltás hite és drámája, az a bizonyosság, hogy zaklató kérdéseire a létnek egy magasabb rendjében kaphat majd választ. A keresztény költő igazi hangja azokban a vallásos verseiben szólal meg, amelyek a megváltást keresik, a megváltás művében kívánnak személyes részt vállalni. Dsida az imitatio Christi drámaiságát ismeri fel, azt a szenvedést és megaláztatást, amely végül a megváltáshoz vezet. Ő maga is át akarja élni ezt a drámát, meg akar vele küzdeni. Számos versében ezért a krisztusi szenvedéstörténet személyes értelmezést kap, a költő sokszor a magára maradt, szenvedő Krisztus helyébe képzeli magát, a krisztusi áldozattal azonosul. Saját áldozatvállalásának, küldetésének végső értelmét a krisztusi áldozat természetfeletti rendjében találja meg, s ezáltal osztozik a megváltás drámai misztériumában.

2017. május 17-én 110 éve született Szatmárban DSIDA JENŐ költő. Első versei a kolozsvári Ellenzék című lapban jelentek meg, majd a Keleti Újság és a Pásztortűz szerkesztőjeként dolgozott. Egyike volt a korszak legkifinomultabb, leghajlékonyabb verstechnikával rendelkező lírikusainak. Fiatalon - 31 évesen - hunyt el, a halál előtti lelkiállapotról kevesen írtak olyan plasztikus részletességgel, mindent megfigyelő aprólékossággal, mint ő. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dsida Jenő
  Út a Kálváriára
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 132
  ISBN: 9789632672564

 • Cikkszám
  352872
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés