Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Újra veled ugyanitt - 85 éve született SZTANKAY ISTVÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Újra veled ugyanitt - 85 éve született SZTANKAY ISTVÁN
 • Újra veled ugyanitt - 85 éve született SZTANKAY ISTVÁN
 • Újra veled ugyanitt - 85 éve született SZTANKAY ISTVÁN
 • Újra veled ugyanitt - 85 éve született SZTANKAY ISTVÁN
540 Ft

Egymásra találásuk nem titokban történt. Ellenkezőleg, a legnagyobb nyilvánosság előtt.


Ez azonban nem jelenti azt, hogy egymásra találásuknak ne lennének titkai. Olyanok, amelyek egyáltalán nem szorulnak takargatásra. Amelyekről jobb, ha mindenki tud, aki külön-külön és együtt szereti őket.

Ez a könyv kettőjükről szól, Schütz Iláról és Sztankay Istvánról. A két önálló emberről és művészegyéniségről. Meg arról, ami a kettőjükből az egymáséi. És így mindannyiunké.


Honnan indultak el egymás felé? Hogyan találkoztak? Miként váltak ideális színészpartnerekké? Mit gondolnak és mondanak egymásról? Mi igaz abból, amit a közönség gondol és hisz róluk? Van-e alapjuk a róluk terjengő mendemondáknak?

2021. február 14-én 85 éve született Budapesten SZTANKAY ISTVÁN színész. 1961 decemberében lépett először színpadra Miskolcon, s azonnal jelentős feladatot kapott, ráadásul emberpróbálót; címszerepet Brecht Állítsátok meg Arturo Uit! című darabjában. Mégis a mozi tette országosan ismertté, Az ígéret földje, majd nem sokkal azután a Hattyúdal című filmben hívta fel magára figyelmet, a nagysikerű Bors című tévésorozat jóvoltából pedig általános népszerűséget szerzett. Innen fogva simán, sikerekben gazdagon alakult művészi életútja, amelyen olyan kiemelkedő állomások voltak, mint a Katona József Színház elődjében ment Varsói melódia Törőcsik Marival, utána Ruttkai Éva partnereként a Dunakanyar, majd a hazai színjátszásának egyik legnagyobb közönségsikere; a Jövőre veled, ugyanitt a Madách Kamarában Schütz Ilával. Gyakran szerepelt a tévé kabaréműsoraiban is, így a felületes szemlélő tán még komikusnak is gondolhatta volna, pedig drámai erővel formálta meg például Kálvin Jánost a Csillag a máglyán című darabban. A sármos vagány egyébként "komoly" ember volt, rendezett is; színre vitte például Dürrenmatt Játsszunk Strindberget! című komédiáját Tatabányán, s ő rendezte a Budaőrsi Játékszínben Az úr vadászni jár című darabot. Teljesen megérdemelten őrizhette tehát otthonában a Kossuth-díjat. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sas György
  Újra veled ugyanitt
  Kiadó: Editorg
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 206
  ISBN: 9630267551

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  387668
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés