Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Újra veled ugyanitt - 15 éve hunyt el SCHÜTZ ILA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Újra veled ugyanitt - 15 éve hunyt el SCHÜTZ ILA
 • Újra veled ugyanitt - 15 éve hunyt el SCHÜTZ ILA
 • Újra veled ugyanitt - 15 éve hunyt el SCHÜTZ ILA
 • Újra veled ugyanitt - 15 éve hunyt el SCHÜTZ ILA
540 Ft

Egymásra találásuk nem titokban történt. Ellenkezőleg, a legnagyobb nyilvánosság előtt.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy egymásra találásuknak ne lennének titkai. Olyanok, amelyek egyáltalán nem szorulnak takargatásra. Amelyekről jobb, ha mindenki tud, aki külön-külön és együtt szereti őket.

Ez a könyv kettőjükről szól, Schütz Iláról és Sztankay Istvánról. A két önálló emberről és művészegyéniségről. Meg arról, ami a kettőjükből az egymáséi. És így mindannyiunké.
Honnan indultak el egymás felé? Hogyan találkoztak? Miként váltak ideális színészpartnerekké? Mit gondolnak és mondanak egymásról? Mi igaz abból, amit a közönség gondol és hisz róluk? Van-e alapjuk a róluk terjengő mendemondáknak?

2017. december 11-én 15 éve hunyt el SCHÜTZ ILA színésznő. Édesapja vegyész volt, s ő is a természettudományok szeretetében nőtt fel, jó tanuló volt, a matematikát különösen kedvelte. A szülői tanács ellenére mégis színésznek jelentkezett, de nem vették fel. îgy polgári foglalkozásokkal kezdte felnőtt életét, a Margit Kórházban dolgozott adminisztrátorként, s a művészettel először a Népművészeti Szövetkezetnél ismerkedett meg - mint meós. A színjátszással amatőrként került kapcsolatba, majd elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, de közben járt az Egyetemi Színpad és a Mafilm színészképző iskolájába is. A főiskola után a Mikroszkóp Színpadhoz került, ám egy év múlva átszerződött a Madách Színházba, amely leghangosabb sikereinek színtere lett. Szerepei közül kiemelkedik a Három nővér, A bolond lány, a Bernarda Alba háza, a Liliomfi és különösen a Jövőre veled ugyanitt, amelyben Sztankay István partnereként nyújtott felejthetetlen alakítást. Filmezik is, először 1968-ban állt kamerák elé a Csend és kiáltás című filmben, majd egy év múlva szép sikert aratott az Ismeri a szandi-mandit? című filmjével. Népszerű filmje volt a Krebsz, az isten is, a legjobb alakítást pedig A Pendragon legenda, című filmben nyújtotta, valamint legutóbb a Valami Amerika című filmben, amelyben egészen elragadó volt. Magánéletéről keveset tudott a nagyközönség, azt hihettük, csöndesen, nagyobb problémák nélkül él, de ez bizony nem így volt. Első házassága a szintén ismert színésszel, a végén elborult elmével meghalt Dégi Istvánnal hónapok alatt felbomlott, pedig gyermekük is született. Később második férjével megtalálni vélte a boldogságot, ám a férfi öngyilkos lett, s akkor a színésznő összeomlott. Követni akarta szerelmét a halálba, de akkor még sikerült megmenteni. A kórházi kezelések nyomán úgy tűnt, összeszedte magát, fegyelmezetten végezte a munkáját, a színházban sem látta senki, milyen nagy a baj. Jellemző, hogy még rendszeres színpadi partnerének, Sztankay Istvánnak sem tűnt fel semmi. îgy érkezett el az a 2002 decemberi csúnya nap, amikor a Jászai-díjas színművészt holtan találták lakása fürdőkádjában. Először szívrohamra gyanakodtak, de valójában öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sas György
  Újra veled ugyanitt
  Kiadó: Editorg
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 206
  ISBN: 9630267551

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  350279
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés