Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON

-25%
ÚJ
Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON
 • Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON
 • Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON
 • Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON
 • Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON
 • Új Beatles-biblia - 75 éve született GEORGE HARRISON
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft
Kezdete: 2018.02.24   A készlet erejéig!

Az Új Beatles-Biblia a negyven esztendővel ezelőtt született sikerkönyv áthangolása, folytatása, megőrzése. A popkultúra profán bibliájaként elhíresült mű számos nemzedéket avatott be a négy apostol, John, Paul, George és Ringo mítoszába. Ungvári Tamás az elsők között ismerte fel a hatvanas évek kultúrájának átrendeződését, a beatzene nemzetközi eszperantójának jelentőségét. Műfajt teremtett a hétköznapi és fenséges új arányaira figyelő alkotásában, mely egyszerre kultkönyv és korszakváltozásokra figyelő história. Ungvári Tamás enciklopédikus tudása javát adja az ironikus életrajz és a politikai-történelmi háttér megrajzolásában, London és New York színeinek megidézésében. Az Új Beatles-biblia a Beatles-rajongás anatómiáját tárja fel a négy gombafejű titkainak megfejtésével. Legendák könyve metafizikai horizonttal, pletykakönyv kritikával, szociológia unalom nélkül. Aki a régi Beatles-bibliát olvasta, most a meghosszabbított történet birtokába juthat, aki az Új Beatles-bibliával kezdi, a régit is megismerheti. Pontosan fogalmazva: je-je-je.

2018. február 25-én 75 éve született GEORGE HARRISON angol beatzenész. A Beatles gitárosa ma lenne 70 éves, legalábbis a szakirodalom szerint - mert ő maga mindig február 24-ét jelölte meg világrajövetele napjaként - talán csak nem emlékezett rá, szegény? A csendes beatle 2001-ben végleg letette a gitárt, ekkor vált szomorú bizonyossággá, amit betegségéről már régóta terjesztettek. Ö maga egy darabig cáfolt, már halála előtt halálhírét keltették, akkor szerencsére még alaptalanul. A rák azonban erősebb volt nála. A zenész szervezete egyébként is gyönge volt, halála előtt nem sokkal egy őrült a házában támadt rá, és majdnem halálra késelte. Harrison távozásával immár az is véglegessé vált, hogy a Beatles John Lennon halála után megmaradt tagjai sem lépnek többé fel közösen. Erre persze nagy esély korábban sem volt, hiszen George Paul McCartney-vel amúgy sem lépett fel a Beatles feloszlása óta. Harrison a Beatlesen belül mindig háttérbe szorult a Lennon-McCartney kettős mögött, ezzel együtt olyan dalok teszik emlékezetessé a nevét mint a Don't Bother Me, a Taxman, a Love You To, a While My Guitar Gently Weeps, a Here Comes The Sun vagy a Something. A két utóbbit a legkülönbözőbb stílusokban hallhattuk vissza. Ahogy az lenni szokott, halála után ismét kiadták legsikeresebb dalát, a My Sweet Lordot, s az viharsebességgel bevette a lista első helyét. Pedig ez a dal minden erénye és sikere ellenére egy elvesztett plágiumper kapcsán keserű emlék is volt George számára. De mit számít mindez már... (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ungvári Tamás
  Új Beatles-biblia
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 363
  ISBN: 9789632442556

 • Cikkszám
  812878
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés