Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ugyanaz az ajtó - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE

-25%
ÚJ
Ugyanaz az ajtó - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE
 • Ugyanaz az ajtó - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE
 • Ugyanaz az ajtó - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE
2 300 Ft
Akció: 1 725 Ft
Kezdete: 2019.01.26   A készlet erejéig!

...Boldogságomnak nem is egy oka volt. Utaztunk. Láttam a napkeltét. Mindeddig Neil is láthatta baj nélkül vezettem a kocsit. Utunk végén egy lány vár, és feleségül jön hozzám, ha megkérem; de addig még hosszú az út; sok óra, sok város késlelteti a találkozást. És a tízórási napfény, ami ott játszott a zúzmarás szélvédő előtt, a vékony felhőkön átszűrve, megáldotta a felelőtlenséget mintha az ember örökké ebben a patyolatos, hideg elemben gázolhatna -, és széles jókedvet teremtett, mert megmutatta, milyen nagyok ezek a hegyek: Pennsylvania ez, az én államom mint aki a szerencséjét találta meg. És jó érzés volt tudni, hogy éjfél óta ketten is rám bízták az álmukat.

Az ifjúkor, a felnőtté válás történetei. Egy fiatalember maga mögött hagyja a farmot és a kisvárost, megy vissza az egyre messzebb távolító egyetemre. A kezdő tanár lelkifurdalást érez, amiért megszégyenítette néhány butuska nebulóját majd elbizonytalanodik, nem azok szégyenítették-e meg őt (talán A kentaur előképe). A Maple házaspár beköltözik a bohém Greenwich Village-be, és felbukkan életükben az első csábító, de lehet, hogy ez csak a hely szelleme később egész novellaciklus fog majd szólni róluk. Ifjúházas férfi gusztálja a nőket a zsúfolt New York-i buszon, azután, hazaérve, zsémbes felesége és nyűgös kisbabájuk mellől a kinti háztetőn villogó fényreklámot nézve a mindenségről vizionál. Egy fiatal férj és apa, nemrég még a középiskola kosarassztárja sehogy sem találja a helyét, állásról állásra vándorol utóbb egész regénysorozat, a Nyúl-kötetek főszereplője lesz...

2019. január 27-én 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE amerikai író. Igazi művelt irodalmár volt, a tekintélyes Harvard Egyetemen végzett, s a nem kevésbé színvonalas The New Yorker magazin munkatársaként kezdte pályafutását. Az irodalmi életbe egy jól sikerült verseskötettel kopogtatott be, első sikerét azonban a - magyarul is megjelent - Szegényházi vásár című regényével aratta. Világhírnevét 1960-ban alapozta meg, akkor jelent meg ugyanis első "Rabbit-könyve", a Nyúlcipő, s a sorozat később olyan, nagy visszhangot keltett művekkel gyarapodott, mint a Nyúlketrec, a Nyúlháj és a Nyúlszív. Ennek ellenére legismertebb könyve az Eastwicki boszorkányok, amely szintén olvasható magyarul, csakúgy mint A kentaur vagy a Gyere hozzám feleségül. De képzettségének is hasznát vette, rendszeresen remek tanulmányokat tett közzé, E gyönyörű zöld planétán címmel mi is olvashatunk belőlük egy kiváló válogatást. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Updike
  Ugyanaz az ajtó
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2006
  Oldalszám: 266
  ISBN: 9789630780094

 • Cikkszám
  612705
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés