Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER

-25%
ÚJ
Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
 • Tutanhamon arcai - 80 éve hunyt el HOWARD CARTER
1 999 Ft
Akció: 1 499 Ft
Kezdete: 2019.03.01   A készlet erejéig!

Tutanhamon alig tízéves, mikor megölik szeretett féltestvérét, a királyt. A versengés folyományaként, mely a papok, a hadsereg és Aj tartományi nagyúr, az elhunyt Nefertiti királyné apja között zajlik, a gyermeket taszítják a szétesés szélén álló birodalom élére.
A királyi tekintély helyreállításával az országnak vissza kellene nyernie az egyensúlyát. A hatalom megszerzésére irányuló küzdelmek azonban még inkább fellángolnak. Tutanhamont fiatal és törékeny mivolta könnyű prédává teszi a trónjára áhítozók számára. Mindazonáltal a gyermekkirálynak nem sejtett képességei vannak. És meglepő érettségről tesz tanúbizonyságot, mikor visszaállítja a Két Ország királyságában Amon ősi kultuszát.
De egy titokzatos téboly hatására a király saját képére formált istenszobrokat állíttat az országban. Ezúttal elfogadhatatlan a szentségtörés…

2019. március 2-án 80 éve hunyt el HOWARD CARTER brit régész. Alighanem ő minden idők legismertebb régésze, mindenki tudja ugyanis, hogy ő volt Tutanhamon páratlan gazdag sírjának a feltárója. Az egyiptomi fáraó sírkamrájának szenzációs feltárása egy gazdag angol arisztokrata, Lord Carnarvon egyiptomi látogatásával kezdődött, a szenvedélyes utazó ugyanis beleszeretve az antik világba engedélyt kért a hatóságoktól, s az ásatások vezetésével az éppen ott dolgozó Howard Cartert bízta meg. A pályafutását egyszerű rajzolóként kezdett régész óriási lelkesedéssel vetette bele magát a munkába, s mivel anyagiakban nem szűkölködött, gyorsan haladt előre. Tutanhamon sírjának feltárása persze a szerencsének köszönhető, hiszen már éppen lejárt volna a kutatási engedély, amikor VI. Ramszesz sírja alatt Carter észrevett egy lépcsőfokot. Ez 1922. november 4-én történt, s húsz nap múlva feltárult a sírkamra. Amelyből aztán a régészet történetének legcsodálatosabb lelete került elő, a kincs gazdagságának érzékeltetésére legyen elég annyi, hogy a teljesen jelentéktelen, fiatal fáraónak csak a szarkofágja több mint ezer kiló színaranyból készült. De Tutanhamon szelleme persze tudta, hogy nyugalmának megzavarásában igazából Carnarvon a ludas, így a fáraó átka is őt érte utol elsőnek; egy moszkító alakjában megcsípte, s a lord fél év múlva már halott volt. A korabeli híradások szerint rajta kívül még 26-an haltak meg a sír feltárása után röviddel, amiről mára bebizonyosodott, hogy nem igaz, de akkoriban hamar elterjedt, hogy a fáraó megbolygatott szelleme szép lassan végez mindenkivel, aki bűnös nyugalmának megzavarásában. A fáraó átkának hiedelmét erősítette a Tutanhamon sírkamrája felett olvasható felirat is, miszerint "Gyors szárnyakon jár a halál arra, aki a fáraók sírjához merészel nyúlni." Howard Carter megúszta! A fáraó átka ugyan megkímélte a főbűnöst, de azért Carter is kapott egy titokzatos figyelmeztetést; a sír felnyitásának napján kedvenc kanáriját felfalta egy kígyó. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gerald Messadié
  Tutanhamon arcai
  Viharok a Níluson
  Kiadó: Gold Book
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 300
  ISBN: 963425070X

 • Cikkszám
  746710
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés