Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Turgenyev világa - 200 éve született IVAN TURGENYEV

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Turgenyev világa - 200 éve született IVAN TURGENYEV
 • Turgenyev világa - 200 éve született IVAN TURGENYEV
570 Ft

Zöldhelyi Zsuzsa könyve Turgenyevről és koráról szól, a Puskin és a dekabristák lobogó nemzedéke után következő depressziós, keserű s később sokféle kiutat találó nemzedékről – és a „kék szemű óriásról”, aki regényíróként lírikus volt, földesúrként jobbágyfelszabadító, aki oroszként a francia irodalmi élet jelentős, sőt, nagy hatású alakja, párizsi lakosként Oroszország irodalmi nagykövete, a máig is élő európai orosz-kép megteremtője lehetett, aki rendületlenül erkölcsös és rendületlenül önálló véleményeivel mindig magára maradt, aki 1849-ben ki tudta mondani, hogy: „…. az oroszok megverték Dembinszkyt. Pokolba a nemzeti érzéssel! Érző embernek egy hazája van: a demokrácia, és az oroszok győzelme halálos csapást mér a demokráciára.”

A kötet gazdag képanyagának nagy része először jelenik meg Magyarországon.

2018. november 9-én 200 éve született IVAN TURGENYEV orosz író. Egy tábornok gyermeke volt, negyvenszobás családi kastélyban nevelkedett, így igazán méltánylandó hogy novelláiban ő tárta fel először az orosz parasztok jellemének sajátosságait, és mutatta be a muzsikok nyomorúságos életét. Sokat köszönhetett a parasztoknak, legfőképpen azt, hogy megtanult oroszul, mert otthon csak franciául beszéltek. Leghíresebb műve az Apák és fiúk.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Zöldhelyi Zsuzsa
  Turgenyev világa
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 342
  ISBN: 9630718413

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  336213
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés