Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Túl minden határon - 45 éves VUJITY TVRTKO

-25%
ÚJ
Túl minden határon - 45 éves VUJITY TVRTKO
 • Túl minden határon - 45 éves VUJITY TVRTKO
 • Túl minden határon - 45 éves VUJITY TVRTKO
 • Túl minden határon - 45 éves VUJITY TVRTKO
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2017.09.21   A készlet erejéig!

Az új könyv a legfontosabb is egyben. Körbeutazzuk majd a világot, az izgalmas kalandozás során pedig beavatom majd saját titkaimba is. Ígérem, hogy az út végére sokkal erősebbek leszünk majd, méghozzá együtt!

Eljuthat velem Ugandába, fekete-Afrika elképesztő diktátorának birodalmába, ahol egyszerre tárul fel a pokol mélye, a mennyország csodája, az emberi lélek igazi tükre. Idi Amin Dadát a tömeges kivégzéseket tévében is mutogató diktátort az Oscar-díjas "Az utolsó skót király" című nagyszerű filmből ismerhették meg sokan. Ő volt a világ egyik legnagyobb címhalmozója, minden létező kitüntetést megkapott, időnként saját magától. Így lett nem csak "Uganda megmentője", hanem halak és vadak fejedelme, őexcellenciája örökös elnök és aranyminősítésű síoktató is.

A kegyetlen és idióta diktátoron kívül a könyvben láthatják a trianoni békediktátum egyetlen eredeti példányát, és a benne lévő elképesztő fejezetet: nekünk, magyaroknak volt egy igazi kínai gyarmatunk. Elutaztam a Távol-Keletre, hogy elmesélhessem egykori területünk sosem ismert titkait. Bevallom, szerintem ez a legizgalmasabb rész. 96 év elteltével tíz hónapon keresztül tartott a kutatás, amíg felleltük magát a "könyvet". Magyarországon mindenki hallott, mindenki tanult és mindenki tud a trianoni békeszerződésről, de szinte senkinek sem volt fogalma arról, hogy hogyan is néz ki a maga fizikai valójában. Nos, ez volt az a titok, aminek a nyomába eredtem. Amikor pedig ott álltam a börtönnél is jobban őrzött épület páncélterme előtt, bizony remegett a kezem és a lábam. Odahozták a dobozt. Kinyitották. Kicsomagolták a celofánba tekert könyvet. 524 oldal. Országom, népem sorsa. A szerződés legutolsó aláírói a magyarok. Döbbenet!

De menjünk is tovább: egy levéltöredék és néhány emlék elvitt ugyanis egy különleges útra, ahol - láss világ, csodát - létezik a magyarok falva a Fekete-tenger partján, ahol halásznak és strandolnak a mieink, akik egy tündérszép faluban mindannyian magyarul beszélnek úgy, hogy közülük senki nem járt még "Magyarföldön". Így élnek már csaknem egy évszázada.
Megtudhatják azt is, mi vitt rá arra, hogy nagyon részegen vezessek. Elképesztő volt magamba dönteni a pálinkákat és a söröket, aztán újra meg újra visszaülni a volán mögé. Tanulságos.

2017. szeptember 24-én 45 éves VUJITY TVRTKO /Balogh Szilárd/ riporter. Pécsett született, édesapja bányász, édesanyja pedagógus, 17 évesen felvett művésznevét pedig az indokolja, hogy a családja horvát származású. S erre nagyon büszke, a nevére különösen, amikor Amerikában tanult, és társai kérték, hogy inkább Tomnak szólítanák, nem egyezett bele. Véletlenül lett újságíró, 18 évesen ugyanis a délszláv háború időszakában éppen egy jugoszláv kisvárosban volt, amit körülzárt a hadsereg, s mivel ő volt ott az egyetlen külföldi, újságírónak nézték. Mert különben tolmács szeretett volna lenni hazai tévéstábok mellett, ám ahová a magyar tévések nem jutottak be, neki sikerült, így egyre több anyagot rendeltek direkt tőle, s mire végetért a háborúskodás, már tapasztalt riporter volt. S hogy a gyakorlati ismereteit elméleti tudással is megerősítse, ösztöndíjjal elment a miami egyetemre, majd diplomával a zsebében hazatérve az egyik kereskedelmi tévé riportere lett. Valamennyi emlékezetes filmjét lehetetlen felsorolni, bejárta a világot, járt Csernobilban, romániai lepratelepen, bemutatta az afrikai és ázsiai nyomor bugyrait, nem véletlen, hogy könyvei Pokoli történetek címmel jelentek meg. De ő segített hazajutnia az utolsó magyar hadifogolynak, és ő kutatta fel a Megasztárban megismert Kandech Evelyne édesapját Sierra Leoné-ban. Evelyne-t "falból" el is kellett vennie feleségül, hogy az ottani hatóságok szabadon utazni engedjék őket. Mert egyébként van neki "igazi" felesége is, Zsolnay Gyöngyi egykori válogatott kosárlabdázó. S van két gyerekük, Benjámin és Barnabás. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vujity Tvrtko
  Túl minden határon
  Kiadó: Pokoli-Angyali Kiadó
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9786158054805

 • Cikkszám
  276561
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés