Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tudósok és lángelmék - 170 éve született THOMAS ALVA EDISON

-20%
ÚJ
Tudósok és lángelmék - 170 éve született THOMAS ALVA EDISON
 • Tudósok és lángelmék - 170 éve született THOMAS ALVA EDISON
 • Tudósok és lángelmék - 170 éve született THOMAS ALVA EDISON
 • Tudósok és lángelmék - 170 éve született THOMAS ALVA EDISON
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.02.10   A készlet erejéig!

Utazás a tudósok és lángelmék izgalmas világában. Miért nem süllyed el az acél hajótest? Ki tervezte az első harckocsit? Milyen kísérlet színhelye volt a pisai ferde torony? Mikor adták be az első védőoltást? Ki volt az „anyák megmentője”? Ki alkotta meg a „mazsolás puding” atomelméletet? Miért görbül meg a tér? Mi az a Nagy Bumm? Ki állította meg a fényt? Miért titokzatos a Higgs-bozon?
Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor kalandozzunk együtt a tudomány izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz a tudomány világába, még kvízkérdésekkel is tesztelheted tudásodat.

2017. február 11-én 170 éve született THOMAS ALVA EDISON amerikai feltaláló. Fiatalon nem árult el valami nagy tehetséget, tanára például egyszerűen értelmi fogyatékosnak tartotta, úgyhogy iskolai pályafutása hamar - dicstelen - véget ért. Mivel iskolázottság híján tudós nem lehetett, elhatározta, hogy feltaláló lesz, ahhoz nem kell papír, a találmány magáért beszél. Első találmányával azonban befürdött, egy szavazatszámláló gépet szerkesztett ugyanis, de Amerikában éppen nem voltak választások, úgyhogy szerkezetét nem tudta eladni. Ekkor világraszóló "felfedezésre" jutott; ezentúl csak olyan dolgokat fog feltalálni, amelyekkel pénzt is keres. Nemsokára előállt egy távíró rendszerrel, amelyet negyvenezer dollárért adott el, ami óriási összeg volt akkoriban. A pénzből kutatólaboratóriumot hozott létre a legendássá vált Menlo Parkban, ahol szakemberek egész regimentjét foglalkoztatta. Ö hozta létre a közös célért dolgozó első tudóscsoportot, mai szóhasználattal élve: team-et, s talán ez életének legnagyszerűbb találmánya. Bár nem a legismertebb, erre a címre a szénszálas izzólámpa, a szénpormikrofon és fonográf pályázik, de "versenyző" van elég, hiszen - szinte hihetetlen - több mint ezer találmányát szabadalmaztatta. Sokat közülük dühödt ellenállás, vagy ostoba meg nem értés fogadott, ilyen sorsa jutott kezdetben az izzólámpa is, az angol posta főmérnöke nagy hangon ki is jelentette: "merő képtelenség és agyrém, hogy villanyvilágítást vezessenek be a házakba." De nemcsak a korlátolt hivatalnokok, a lángelmék sem tévedhetetlenek, maga Edison is magabiztosan állította, hogy "a váltóáram nem jó semmire." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bujdosó István
  Tudósok és lángelmék
  100 állomás 100 kaland
  Kiadó: Lilliput
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 44
  ISBN: 9789639619678

 • Cikkszám
  871764
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés