Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Trabanttal a Hiltonig - 80 éves JIRÍ MENZEL

-25%
ÚJ
Trabanttal a Hiltonig - 80 éves JIRÍ MENZEL
 • Trabanttal a Hiltonig - 80 éves JIRÍ MENZEL
 • Trabanttal a Hiltonig - 80 éves JIRÍ MENZEL
 • Trabanttal a Hiltonig - 80 éves JIRÍ MENZEL
2 900 Ft
Akció: 2 175 Ft
Kezdete: 2018.02.22   A készlet erejéig!

Élete nagy kalandjairól, pályája furcsa fordulatáról, az Oscar-díjról és annak hozományáról, mindarról, ami boldoggá tette, s ami meggyötörte – Jiří Menzel, a neves cseh filmrendező vallomása Szabó G. Lászlónak

2018. február 23-án 80 éves JIRÍ MENZEL Oscar-díjas cseh filmrendező. Amíg nem tudott olvasni, újságíró szeretett volna lenni - édesapja hírlapíró volt -, ám amikor elkezdett újságot olvasni, hamar elment a kedve tőle. Színpadi színésznek készült, s mivel tehetséggel is megáldotta a sors, természetesen nem vették fel a színiakadémiára, így az akkortájt szerveződő csehszlovák tévéhez került, s végül a Film- és Tévéművészeti Főiskola rendezői szakát végezte el. Ennek ellenére filmszínészként kezdte a pályafutását, a rendezéssel a Katonai Filmstúdióban próbálkozott először, amikor behívták katonának, és így akarta ellógni a szolgálatot. Igencsak lusta ember ugyanis, saját bevallása szerint sem szeret dolgozni, tulajdonképpen még rendezni se nagyon. Pedig sikerélményben volt része bőven, rögtön első filmjével, a Szigorúan ellenőrzött vonatokkal nemzetközi elismerést szerzett, harmincévesen már Oscar-díjjal büszkélkedhetett, ami egy rendezőtől egészen kivételes teljesítmény. De a korán jött elismerés sem hozta meg a kedvét a munkához, még szerencse, hogy néha azért forgatott, s így több más jeles filmje mellett elkészülhetett másik remekműve, a Sörgyári capriccio is. Színészként gyakrabban vállal feladatot - szigorúan csak statiszta-szerepet persze -, magyar filmekben is láthattuk, játszott például a Szívzűrben, a Koportosban és a Felhőjátékban, valamint Koltai Róbert Világszám című mozijában. ùjabban gyakran rendez színházban, mert a filmkészítés technikai fejlődése egyre több munkát követel a rendezőtől is. Dolgozni pedig mint tudjuk, nem szeret. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jiri Menzel
  Trabanttal a Hiltonig
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 200
  ISBN: 9788081014581

 • Cikkszám
  100575
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés