Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tövispuszta - 70 éves KEPES ANDRÁS

-25%
ÚJ
Tövispuszta - 70 éves KEPES ANDRÁS
 • Tövispuszta - 70 éves KEPES ANDRÁS
 • Tövispuszta - 70 éves KEPES ANDRÁS
 • Tövispuszta - 70 éves KEPES ANDRÁS
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2018.10.09   A készlet erejéig!

A tízévente újrahazudott hivatalos történelem helyett a valóságként és igazságként megélt családi anekdotákból próbáljuk kirakosgatni a múltat, ezt a szerelemtől, gyűlölettől, barátságtól, árulástól és pátosztól csöpögő szappanoperát, ahol mindenki úgy véli, ő maga játssza a főszerepet, a többiek csupán epizodisták.

Kepes András a Tövispusztában, hol fanyar humorral, hol felkavaró drámai erővel négy eltérő származású és értékrendű család sorsát kíséri végig. Az arisztokrata, a szegényparaszti, a falusi zsidó és a polgári família története három generáción keresztül ível át a 20. századon. A szerző a „Nagy háborútól” a Horthy korszakon, az újabb világháborún, az 50-es éveken és a Kádár- korszakon át egészen a rendszerváltozást követő évekig mutatja be hősei hányattatott életét. Eközben pedig olyan tükröt tart elénk, amelyben alighanem saját családunk története is felrémlik, és az is, miért nem értjük egymást a mai napig.

„Lám, mi lett a 19. század diadalmas találmányából: évekig hullautánpótlást szállítottak vele a frontra és a haláltáborokba, most meg otthonuktól megfosztott embereket csereberélnek rajta a győztes hatalmak által önkényesen meghúzott határokon át, mintha nem is élőlények, hanem árucikkek volnának: hozzák a magyarokat a Felvidékről, viszik a tótokat Csehszlovákiába, a svábokat Németországba. Jönnek-mennek a marhavagonok a sírva integető emberekkel, akiket elszakítottak szülőföldjüktől, őseik sírjától, szomszédjaiktól, barátaiktól, és a vagonok külső falán öles betűk hirdetik: Búcsúzunk tőled, édes hazám!”

2018. október 11-én 70 éves KEPES ANDRÁS újságíró. Azon lehet vitatkozni, hogy ő-e a legvonzóbb férfi tévés személyiség - bár egy pár éve végzett felmérés során a nők többsége rá szavazott -, az azonban kétségtelen, hogy ő az egyik legfelkészültebb közöttük. Ebben némi szerepet játszott a szerencse is, diplomata-családba született, így jórészt külföldön nőtt fel, járt iskolába Bejrútban és Buenos Airesben, tanult az ELTÉ-n és a Stanford Egyetemen, úgyhogy ismeri a világot, és biztos nyelvtudás birtokában remekül el is boldogul benne. Újságírói pályáját a rádióban kezdte éppen négy és fél évtizede, 1973-ban, szépen lépkedett felfelé a ranglétrán, s mikor rovatvezető lett, átment a tévébe. Előbb évekig a Stúdió kulturális magazin foglalkoztatta, majd 1991-ben kirukkolt saját műsorával, és az Apropó szép sikert aratott. Még nagyobb népszerűséget szerzett azonban 1994-ben indított Desszert című műsorával, amelyben minden felszínes show-körítést mellőzve három vendégével beszélgetett a fehér asztal mellett, lebilincselően szellemesen. Teljesen megérdemelten kapta számos szakmai kitüntetését, a többi között van Táncsics Mihály-díja és Pulitzer-emlékdíja, legnagyobb kitüntetése azonban a tévénézők szeretete, amely kivált fényesen megnyilvánult súlyos betegsége idején, amikor a fél ország aggódott érte. Egyébként sem nehéz szeretni, kellemes ember, imádják a nők, és ő is erősen vonzódik a gyengébb nemhez. Mostanában sajnos nem látjuk a képernyőn, a könyveit viszont olvashatjuk. Több is nagy siker lett közülük, például a Tövispuszta és a Világkép. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kepes András
  Tövispuszta
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 391
  ISBN: 9789634331667

 • Cikkszám
  437729
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés