Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Törvényen kívül és belül - 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Törvényen kívül és belül - 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET
 • Törvényen kívül és belül - 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET
990 Ft

1959 – A magyar-jugoszláv határon lelőnek a sorkatonák egy határsértőt: Szalánczky Éva újságírót. Évát szenvedélyes szókimondása miatt az ötvenes években mellőzték, meghurcolták. Erdős főszerkesztő, aki megjárta Rákosi börtönét, 1959-ben vette maga mellé az Igazság című laphoz. Éva a lapnál újból harcot kezd nemcsak a valóság feltárása, hanem a másság jogáért is. A téesz-szervezésekről írott cikke, és kolléganője, Lívia iránti szerelme olyan konfliktusok sorát indítja el, amely tragédiákba torkollik, és amelyből nincs más kiút, mint a vak menekülés a halálba.

Galgóczi Erzsébet háromszor kapott József Attila-díjat, 1978-ban Kossuth díjjal tüntették ki. A Törvényen belül című regényéből pedig film is készült Makk Károly rendezésében, Egymásra nézve címmel, amely 1982-ben a cannes-i fesztiválon elnyerte a filmkritikusok különdíját.

2019. május 20-án 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET írónő. Az egyik legnépszerűbb magyar írónő volt, aki háromszor kapott József Attila-díjat. Legismertebb műve a Kinek a törvénye, a Pókháló, A közös bűn, a Közel a kés, a Vidravas, valamint a Törvényen kívül és belül. Utóbbiból készült Makk Károly híres filmje, az Egymásra nézve.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Galgóczi Erzsébet
  Törvényen kívül és belül
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1983
  Oldalszám: 244
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631523942

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  278285
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés