Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tollam eke és kard volt... - 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ

-25%
ÚJ
Tollam eke és kard volt... - 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ
 • Tollam eke és kard volt... - 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft
Kezdete: 2020.01.12   A készlet erejéig!

Széles e hazában hatalmas tömegek tudták, mit jelent a neve: hogy jelent nemzeti önbecsülést, kiapadhatatlan nemzetféltést, szolidaritást minden emberi szenvedéssel, hogy jelenti a magyarság sorskérdéseinek legtisztább hangját. Mert a 20. század legmagyarabb írójának, a magyar apostolnak minden mondata sikoly volt a hátba döfött nemzet ajkán. E mondatokból, gondolatokból készült a válogatás.

Sietni kell szeretni, mert a halál siet.

Esténként, magára maradva szobájában, mint egy varrólány, apró mozdulatokból, elhangzott szavak meleg hajlásából építette fel szerelme aznapi szobrát.

A mai életpiacon nem az győz, aki tiszta, hős és széles ölelésű emberi szellem. Hanem: aki az élet gyakorlati kis piszkosságait jobban érti.

Olyanok beszéltek most hangos merészséggel a hatalom átvételéről, akik azelőtt reszketve és némán vették át a szigorú őrtől a börtönkosztot.

A magyar halálnak ezer év óta germán arca van.

Nem azt kívánom, hogy a magyar tűzhelynél hátrány legyen az, hogy valaki más vérű. Azt kérem: ne legyen előny az, hogy valaki nem magyar.

2020. január 13-án 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ író és publicista. A két világháború közötti magyar irodalom nagyhatású, de egyik legellentmondásosabb alakja volt, egyrészt fajvédő nézeteket hirdetett, másrészt viszont kiváló nyelvezetű prózája irodalmunk nagy értéke. Fő műve Az elsodort falu című regénye.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szabó Dezső
  Tollam eke és kard volt... - Szabó Dezső füveskönyve
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 137
  ISBN: 9789632672519

 • Cikkszám
  590690
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés